2010-09-19

Så här kan det bli

Visst är det obehagligt att ett parti som sd kommer in i riksdagen, och det är obehagligt att de fått nästan 10% av rösterna i Eskilstuna där jag bor. Men Sverige är en demokrati där vi har fria val, och nu har det blivit så här. Det som kan ses som positivt är väl ändå att det är 90% av de räknade rösterna i Eskilstuna som getts till andra partier.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Håller med. Det ÄR demokrati, även om man inte håller med. Å andra sidan kanske det också bör ses som en fingervisning åt de styrande politikerna att missnöjet gror bland folket. Det är inte bra.

Anonym sa...

Usch ja, trodde väl aldrig att ett sådant parti, som endast fört fram tre valfrågor i debatten, ja mest en av de tre om vi ska vara riktigt ärliga, skulle få grogrund i vårt samhälle :(
De flesta bor i Skåne...
Undrar om äldreboende, sjukvård, taxi, allmänna kommunikationer, städ och lokalvård skulle fungera om det inte vore för invandrarna?
Nu kan vi inte sätta huvudet i sanden längre, SD är här och de har blivit framröstade av det svenska folket... suck :(
Mille

Yvonne L sa...

Jenny: Man får respektera folks röster oavsett vad de röstat på. Hoppas att det är mest missnöjesröster i alal fall, det och okunnighet.

Mille: Mycket skulle nog stanna om det inte var för invandrarna, inte bara i Sverige utan i de flesta andra europeiska länder också. Det är obehagligt att sd fått så pass många röster, men det är ju ändå fler som inte röstar på dem. Dessutom, liknande partier har gjort framsteg i andra länder också, så att det skulle hända hos oss också var väl tyvärr inte helt oväntat.

Bia sa...

Nej, jag har svårt att respektera SD och dess väljare. Med en sådan människosyn har jag inte ett dugg till övers för dem. Men nu är det som det är. Dags att börja kampen! Och se till att prata med barnen och ungdomarna, berätta för dem att demokrati var inget som föll ner över landet utan något som människor kämpat för länge, länge. Och fortfarande borde göra.

Yvonne L sa...

Bia: Jag känner likadant, det är svårt att acceptera SD och deras politik. Egentligen går det inte. Men, eftersom det är en demokrati och det är så resultatet blev kan man ju inte ändra i efterskott. Men absolut jobba för en förändring. Vissa verkar ha röstat på sd bara för att jävlas.... Korkskallar.