2010-09-06

Den flygande hunden och lite annat jag hittat

Vilken flygtur den här stackars hunden gjorde! En basset har visserligen stora öron, men flyga kan de ju inte för det. Fast man undrar ju hur Basse klarade sig. Tänk att han klarade ett fall på över 12 meter!

Ibland tycker jag det är jätteroligt att läsa svaren på hyfs- och stilfrågor som Magdalena Ribbing ger i DN. Till exempel personen som har svårartade problem med ätande i kotorslandskapet på arbetsplatsen, eller hur man ska bete sig om man möter en massa barnvagnar i bredd på trottoaren. Jag kan också irritera mig på folk som brer ut sig på trottoarer, men jag skulle nog inte komma på tanken att skriva till Magdalena Ribbing om det.

Spikmattor har ju diskuterats en del. Det har sagts att de var någon sorts mirakelgrej som botade det mesta. Nu trodde jag inte att en spikmatta skulle helt bota min ibland onda och stela rygg, men jag köpte en matta för att se hur det var. Jag kom fram till att den hjälper mig. De gånger jag har ont eller känner att det är på gång och jag lägger mig på spikmattan så känns det bättre efteråt. Nu har det gjorts en liten studie om spikmattans effekt, och enligt den så kapar spikmatteliggandet den smärta man redan har. Som jag tänker mig det så distraherar spikarna nerverna på något sätt, och känner man då mindre smärta tycker jag det är en bra grej.

En lite större studie som gjorts på en grekisk ö gäller kaffets inverkan på hjärtat, och tydligen ska kaffe ha en positiv inverkan, speciellt om man har högt blodtryck. Nu vet jag inte om jag har det, men jag dricker ju kaffe varje dag och det är säkert bra i förebyggande syfte! Kanske skulle ta och gå och lägga mig så att det blir morgon snart, för då är det ju dags för morgonkaffe!

6 kommentarer:

Göran sa...

Det är en förunddelig värld vi lever i... :-)

Bonnfrua sa...

Vilken tur att kaffe är bra! Har precis druckit morgonkoppen, eller snarare muggen!
Ser fram emot det som kan kallas 11-kaffet...
Kaffetant? Jag??? Japp!!!

Snäckskalsdalen. sa...

Hmmmm....och jag som aldrig kan förmå mig att dricka kaffe, usch, en sån förfärlig dryck, men jag förstår och vet ju att de flesta tycker om det....

Spikmatta, ja, känns det bra, då är det ju bra! Man får som du pröva sig fram. Numera debatteras ju allting sönder och samman, så ibland blir det lite, lite tröttsamt. Men jag kan tänka mig att det är skönt och känns bra. Min svägerska har en och hon säger som du, hon!

Agneta kram

Jenny sa...

Ren generellt tror jag kaffe- och tedrickare är hälsosammare än de som dricker läskeblask och andra tillverkade drycker... Stackars hund! Tur han klarade sig. Det är få som vet om lagen att ha innätad balkong om man bor på tredje (2 trappor upp) våningen eller högre och har husdjuren på balkongen.

Synnøve. sa...

Jag såg bara en artikel om den hunden, läste den inte. Men den hade nog änglavakt tror jag....

Japp, utan kaffe stannar kroppen...
Eller hur var det nu...
Näe får nog ta mig en fika. Det är dags för det nu...

Sen ska jag till Gränna och köpa mig en whiskeypinne eller två...
Det ska nog gå på nått vis.
Kramen Synnöve.

Yvonne L sa...

Göran: Visst är det!

Bonnfrua: Visst är det tur att kaffe är bra!

Snäckskalsdalen/Agneta: Du får säkert i dig något annat bra!

Jenny: Hunden som flög som Dumbo var i Norge, så de kanske inte har samma regler. Dast det är ändå konstigt, en Basset är ingen liten hund.

Synnøve: Visst måste den haft änglavakt!