2010-09-24

Än så blommar det

Den här bilden tog jag i Stadsparken imorse när Higgins och jag gick förbi, och som synes så blommar det alltså än. Rätt så varmt är det också, så fleecetröjan jag hade på mig under jackan imorse var ivägen kan man väl säga. Igår morse när vi var ute var det inte alls lika varmt, och då satt inte fingervantarna ivägen. Idag hade jag struntat i vantarna i alla fall, och det var tur.

Egentligen är jag arbetssökande, men under sommaren hade jag ju ett vikariat på ungefär 30 timmar i veckan, och de har hela tiden kunnat ringa mig om de behövt någon inhoppare någonstans. ("De" är alltså min förra arbetsgivare Eskilstuna stadsmuseum.) Det har blivit så att jag jobbat lite nästan varje vecka. Nu från den här veckan så har jag ett nytt vikariat på lite drygt halvtid vilket helt klart är bättre än inget jobb alls. Vikariatet räcker till årsskiftet, sen får jag väl se hur det blir efter det, men det är inget jag går och funderar över nu. Det har gjorts lite omflyttningar på museet, så nu är mitt vikariat förlagt till receptionen på museet nere på Faktoriholmarna. Museet har öppet onsdag-söndag så jag kommer att jobba varannan helg, men det är inget ovanligt. Jag har i princip alltid haft jobb som inneburit varannan helgjobb så jag är van.

Museet är öppet 11-16 och mina tider ligger alltså däromkring. Jag börjar alltid lite tidigare och slutar lite senare jämfört med öppettiderna för att hinna med lite administrativa grejer innan öppnandet om dagarna, och sen ska man ju göra kassarapporter och sånt när vi stänger. På torsdagar har vi kvällsöppet och då stänger vi inte förrän 20.00 så de dagarna blir ju längre. Det är rätt skönt med de här arbetstiderna, Higgins och jag hinner gå en långpromenad på morgonen och sen när vi kommer in från den äter jag frukost i lugn och ro innan jag går och lämnar honom hos mina föräldrar. Sen går jag till jobbet, fast det brukar inte ske i lugn och ro eftersom tiden alltid går så fort på slutet.

Nu ska jag ta ut Higgins på en kvällspromenad och sen blir det fixande med mat. Jag jobbar i helgen och imorgon är det vernissage på en utställning så då hoppas vi på mycket folk!

4 kommentarer:

Hörni sa...

Vad skönt att du får jobba lite. Halvtid är ganska skönt också.

Bonnfrua sa...

Vad roligt att du får jobba!!!

Snäckskalsdalen. sa...

Sköna arbetstider du har! Och arbetet låter intressant också, har du alltid arbetat inom museivärlden?

Och så hinner du gå med Higgins i lugn och ro, nog så viktigt för både dig och honom.

Jo, nu kom bilderna rätt, men min pc doktor har varit inne och fjärrstyrt (han är ju bortrest) och det var ju fel på nån grundinställning, förutom mig, då alltså!!!!

Men han kommer på tisdag kväll och ser över det hela, han trodde att när den här nya lapptoppens skärm gick sönder efter bara några veckor, att det kan ha blivit någon inställning som rubbats. Han är snäll, han skyller inte bara på mig!!!

Jättestort tack för all hjälp, den var definitivt till nytta! Väldigt snällt och rart, jag uppskattar det enormt mycket!

Trevlig helg och tack igen,
Agneta kram

Yvonne L sa...

Gun: Verkligen skönt att få jobba lite, och det är ju bra arbetstider!

Bonnfrua: Ja det tycker jag verkligen!

Snäckskalsdalen/Agneta: Arbetstiderna är det inte något fel på! Museivärlden halkade jag in i när min förra arbetslöshetsperiod tog slut, så det här är andra vändan kan man väl säga. Innan dess jobbade jag inom hotellbranschen under närmare 18 år. Just ja, fast under gymnasietiden arbetade jag ju som museivakt på helgerna!

Skönt att det börjar ordna sig med din dator och att du känner att du börjar få grepp om det nya i bloggen!