2010-12-26

Skönt med långa promenader

Enligt en artikel i DN har vi nu den kallaste vintern sen 1700- och 1800-talet. Alltså den vinter då det varit minusgrader under längst period om jag förstår saken rätt. (Lite roligt förresten att meterologen de intervjuat heter Frost...) I Atlanta i den amerikanska södern har de haft den första vita julen på 128 år, så där är de nog lite överraskade.


Här har det ju varit ovanligt kallt i någon veckas tid vilket inte varit bra för Higgins promenader eftersom det varit för kallt för att gå långt. Vissa dagar har han bara klarat av korta promenader runt kvarteret. Men redan igår var det lite behagligare för hans tassar så vi kunde gå hyfsat långt, och idag var det ännu lite mildare så fram till nu har vi klarat av två riktigt långa promenader. Det hade snöat under natten, så gator och trottoarer var täckt av ca 10 cm fluffig nysnö som plogbilarna jobbade med att röja undan. När vi var ute på eftermiddagen så hade det börjat snöa igen så det fluffiga snöförrådet fylls på.

4 kommentarer:

Hörni sa...

Det verkar som vi har samma väder som ni. En decimeter snö har kommit i natt och det är lite mildare idag.

Yvonne L sa...

Gun: Det är ju inte så långt mellan våra städer...

Jenny sa...

Förra julen var det kallare (vi hade -22 på julafton då, finns fotobevis på det, haha) men det har nog varit längre period med kallt, det kan jag hålla med om. Vackert är det dock, även om tårna fryser ibland. Och tassar. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Stämmer att det var kallare förra julen, men nu har det visst varit längre period med minusgrader.