2010-12-18

Helt obegripligt

Djur som behandlas illa är vi många som blir upprörda av. Hur sjutton kan man lämna två valpar att dö i en snödriva? Eftersom valparna tydligen har fått svansarna kuperade kan man ju också misstänka att de är insmugglade i landet. Hoppas de är friska och att polisen i Malmö kan hitta ett nytt hem åt dem.
Utanför Sundsvall gjorde Länsstyrelsens djurinspektörer en oanmäld kontroll och kom till rena rama djurkyrkogården. Helt obegripligt hur man kan behandla djur så.

8 kommentarer:

Göran sa...

Det är en hemsk värld att leva i när såna ärkesvin som dessa människor får finnas. Dessutom så ligger ju våran lagstiftning efter så ofta klarar sig människor med ringa eller inget straff. Och djurförbud hjälper ju inte, det har vi ju sett på tidigare fall.

Ett samhälle är inte bättre än sättet de bahandlar sina djur på.

Berit sa...

Djurhållare som föder upp djur kan bära sig hur illa åt som helst och det är alliansens fel med jordbruksministern Eskil Erlandsson som sitter i djurhållarnas knä och accepterar vanvård och djurplågeri av högsta rang i Sverige!
Byt ut alliansen.

Yvonne L sa...

Göran: Djursmugglare och andra som behandlar djur illa fortsätter även om de får straff.

Berit: Människor som behandlar djur illa bättrar sig knappast beroende på vilket/vilka partier som styr landet. Djurplågare finns dessutom inte bara i Sverige utan över hela världen. Såna människor har funnits i alla tider, och tyvärr kommer vi nog att få dras med dem fortsättningsvis också.

Bibbi sa...

Ja, det är rent förjäk...t! Kan bara inte förstå hur man är funtad som kan göra ett djur illa.
Känner just att jag är tacksam som saknar den förtåelsen...

Göran sa...

Yvonne: De fortsätter inte om de får dödsstraff...

Yvonne L sa...

Bibbi: Visst är det helt obegripligt!

Göran: Det förstås, men ser man till andra länder där dödsstraff finns för exempelvis mord så slutar ju inte folk mörda.

Renathe Schneider sa...

Åh, stackars :( Hoppas dom är friska så dom inte blir avlivade o_0

Yvonne L sa...

Renathe: Hoppas jag också!