2010-10-22

Som ni väl vet - första snön

Imorse när jag drog upp rullgardinen blev jag lite förvånad när jag såg att det faktiskt låg ett tunt snötäcke på marken, och jag blev inte glatt förvånad. Jag tycker snön kunde väntat ett tag till med att visa sig. Jag hade också hoppats på att den skulle smälta under dagen, men sån tur hade jag ju inte. Bilden nedanför är tagen imorse när Higgins och jag gick runt närmsta park vid halvåttatiden ungefär, och promenaden gick inte snabbt. Min kära hund är ju galen i snö och hade uppenbarligen glömt bort att till och med han var trött på den förra vintern så han skulle titta på och nosa på precis all snö han gick förbi. Jag hann börja oroa mig för att inte hinna till jobbet i tid, och då skulle dagen ändå inledas med ett planeringsmöte.

När jag gick hem från jobbet låg alltså snön kvar, och det enda positiva jag kan säga om det är väl att det inte kommit någon mer snö under dagen. Det känns faktiskt lite väl tidigt med snö, speciellt efter den extremt långa vintern vi hade senast! Vi brukar inte ha så långa vintrar i Eskilstuna.

Mitt plågsamma växtförsök pågår fortfarande, alla blommor lever än men de där minirosorna börjar jag bli lite orolig för, men de var ju inte så dyra. Höstkaktusen blommar på, och knopparna som fanns på den när jag köpte den härom dagen börjar slå ut. Nu är det lite för mörkt för att kunna fota mina blommor, så ni får tro mig på mitt ord! De två cyklamen och orkidén ser också hyfsat välmående ut än så länge. Ifall det var någon som undrade alltså.

4 kommentarer:

Renathe sa...

Det var väldigt länge sedan jag hade någon miniros men dom var svåra att hålla vid liv det kommer jag ihåg.
Antingen fick dom löss eller också så torkade dom bort av någon konstig anledning ;)

Hörni sa...

Vad duktig du är som klarat blommorna hittills! Men usch för snö redan!

Bibbi sa...

Se det positiva med snön:-) Higgins kan göra snöänglar varje dag. Då får ju han ha kul. ...

Yvonne L sa...

Renathe: Minirosor är egentligen helt värdelösa, de brukar dö på en gång. Precis på samma vis som du beskriver! :D

Gun: Ja, lite duktig är jag allt med mina blommor. Och snön är helt onödig, fast idag tror jag den försvunnit igen!

Bibbi: Men Higgins får ha roligt även utan att göra snöänglar! Till och med han tröttnade senaste vintern, det var alldeles för mycket snö alldeles för länge...