2010-10-25

Sämsta fotot - tävling

Gun tipsade om en tävling hos "Konst eller konstigt". Tävlingen går ut på att lägga upp en misslyckad bild. Misslyckade bilder är ju en smaksak, och ibland blir sånt man tycker är misslyckat från början rätt bra när man tittar på ett annat vis än så som man tänkt från början. En bild kan vara helt misslyckad i ett sammanhang - oftast det man först tänkt använda bilden till - och helt rätt i ett annat. Dessutom, det som är misslyckat i mina ögon kan vara hellyckat i dina ögon!

Här är min misslyckade bild. Eller egentligen en helt oavsiktligt tagen bild som jag fick se när jag laddade upp bilder till datorn häromkvällen. Tydligen hade jag lyckats ta en bild samtidigt som jag tog upp eller stoppade ner kameran i fickan, och visst är det en fin suddig och stenbelagd trottoar jag går på!

12 kommentarer:

Svorskan sa...

Haha! Jag tycker faktisk den är cool. Men lite fusk med färg så blir den är riktigt fin tavla. I dubbel mening kanske. :D
Sv: Tusen tack! Jag läste på lite nu och KANSKE det var detta han hade. Men han var alltid vaken i utgångsläget och utifrån vad jag kommer ihåg fanns det alltid något som triggade igång han. Men det är så många år sen, så det är svårt att säga för säkert. Men till ex på dressyrkurs kunde jag säga sitt, ligg, stanna etc och han var hur duktig som helst, men plötsligt när jag gav ett nytt kommande så gick han till attack. Instruktören bad mig ta tag i nackskinnet på bägge sidor, hålla upp han och sen han i ögonen tills han vek med blicken. Det gjorde han inte efter 10 minuter ens och jag hade inte kraft att hålla han kvar längre. Då fick jag ta i det jag kunde och slänga han flera meter iväg. När han landade sprang han i full fart mot mig. Han hoppas aldrig upp, så när jag höll händerna högt upp så gav han sig. Låter helknäppt och det var han också i såna situationer. Hundpsykologer och vetrinärer bara skakade på huvuden. Själv tog det mig många år innan jag vågade skaffa hund igen. Trodde att jag själv hade gjort något fel. Oavsett om detta är svaret eller inte, så köper jag det. Känns bra att kunna säga "DET var det".

Det kom åtminstone något bra utav det hela. När jag sen fick Madde bestämde jag mig för att bli världens bästa hundägare. Och Madde fick verkligen ett bra hundliv. ;)

Tack för länkarna! Och svaret! Det betyder mycket för mig.

Yvonne L sa...

Svorskan: Vissa misslyckanden kan bli rätt coola!

Det låter på din beskrivning som det var någon typ av beteenderubbning han hade i alla fall, och rage ligger rätt nära då. Det är ju inte normalt beteende din hund visade, och jag förstår att det tog lång tid innan du vågade bli hundägare igen!
Glad att mitt svar var till hjälp!

Hörni sa...

Vilken rolig bild, och kul att du också är med i Beates roliga tävling.:)

BP sa...

Ha, ha, ha!!! Ett (miss-)lyckat konstverk skulle jag säga. Himla kul att du kikade in hos mig och är med:-)

Jane sa...

en riktig ögonblicksbild :) Lycka till i tävlingen!

Yvonne L sa...

Gun: Men jag var ju tvungen så att du skulle få lite konkurrens! ;0)

BP: Misslyckandet kanske inte blev så tokigt ändå! Din tävling gick ju liksom inte att motstå!

Jane: Ja, nog var det ögonblick alltid, märkte ju inte ens att jag fotade... ;0)

Maria Berg sa...

Dessutom, det som är misslyckat i mina ögon kan vara hellyckat i dina ögon!

Håller med dig - jag gillar denna bild, gillat mönster , raka parallella linjer och färgerna.
/MB

Yvonne L sa...

Maria Berg: Det är ju det som är så bra, att alla gillar olika! Tror faktiskt min misslyckade bild vinner i längden, den blir bättre ju mer jag tittar på den.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

En misslyckad bild eller en bild som bara blev och som jag läser i tidigare kommentarer så kan den bli riktigt läcker med lite små färgredigeringar.

Inte alls tokig trots missen med knappen när du inte märkte något.

Yvonne L sa...

Bildgatan...: Ibland blir det som det blir, och det kan hända att det blir bra likaväl som att det blir dåligt!

Olga T sa...

Trodde det var en väv. Jo den kan man kalla misslyckad eller abstrakt konst om man så vill!

Yvonne L sa...

Gärdsmygen: Jag som alltså tagit bilden helt omedvetet fattade först inte vad det var! :D