2010-10-26

Möte i motljus

Higgins haltande är över för den här gången, det räckte med att han fick vila hela dagen igår. Vi var ute en sväng runt midnatt inatt, och redan då hade haltandet försvunnit. Han var otroligt full med spring i benen och kastade sig på gräsmattan i parken och gjorde frostänglar. Sen var han tvungen att skutta runt lite och skälla, troligtvis mest för att skrämma hararna i parken. När Higgins började skälla så såg jag plötsligt hur det började skutta harar åt alla håll över gräsmattorna. Sen blev jag halvt ihjälskrämd några minuter senare när vi var på väg hemåt igen. Plötsligt hörde jag hur det prasslade i de frusna löven bakom några parkerade bilar, och jag trodde förstås att det var en yxmördare eller något liknande som låg där och tryckte och skulle överfalla oss. Men Higgins reagerade inte alls, för han insåg väl på en gång att det var en hare som skuttade iväg...

Morgonpromenaden idag var väl lite trist tyckte Higgins eftersom jag inte lät honom hoppa och skutta runt hur som helst på gräsmattorna i parkerna. Några frostänglar fick han göra, men jag såg till att han inte gjorde några obetänksamma skutt med tanke på gårdagens stukning. Lite roligare blev det mot slutet av promenaden, då träffade vi nämligen den här lilla sötnosen på en av broarna vi gick över. Hon var ungefär 4 månader gammal och väldigt söt. Higgins gillar valpar och är alltid försiktig, han lägger sig ner och låter dem komma fram. Så länge de inte är större än honom går det bra, så den här tjejen blev han jätteförtjust i. Hon tyckte han blev lite läskig när han ställde sig upp, men så länge han låg ner så var hon fram och rufsade till honom i huvudet med framtassarna. Det är hans långhåriga hjässa man ser i vänster nederkant av bilden...

Här tyckte hon det blev lite läskigt när det stora svarta håriga monstret reste sig upp! Jag blev lite småsur för att det inte gick att ta några bra bilder på grund av solblänket i ån. Men man ser ju nästan vad det föreställer i alla fall!

Min e-mailadress krånglar fortfarande, den har ju drabbats av något mystiskt fel som aldrig - eller i varje fall sällan - setts. Är det någon som plötsligt känner en stor lust att maila mig och som har min gamla adress, lämna en kommentar här så mailar jag över en ny kontaktväg. Det har nämligen gått utan problem att sätta fart på en ny mailadress!

7 kommentarer:

Hörni sa...

Stackars Higgins som har haltat igen, men bra att det gick över snabbt i alla fall. Vilket sött litet hundmöte det blev med den fina lilla valpen.:)

Sv: Ja, jag vet inte, men han kanske var ensam i akvariet där på djurparken.

Yvonne L sa...

Gun: Ja, igår var det lite tråkigt för Higgins som inte kunde gå så mycket som han ville. Särskilt som han inte ville gå i söndags då det regnade... Visst är den lilla valpen söt!

Jenny sa...

Naaaw, vilken sötnos! Hoppas du/ni slipper mer haltande på ett tag nu, det är ju inte kul det där. Stackars lille gammelgubben. Kram till er båda.

Wildhearts sa...

Den lilla kompisen ser onekligen lite förskräckt ut ;-)

Yvonne L sa...

Jenny: Visst är hon söt den lilla tjejen!
Ja, får hoppas att den gamle gubben slipper ha ont i benet på ett bra tag nu!

Wildhearts: Ofta blir valpar jätterädda när det stora håriga monstret reser sig upp! Först ligger han nämligen helt stilla och låter valparna han möter göra nästan vad som helst... ;0)

Synnøve. sa...

Så skönt att haltandet är över för den här gången. Det är lätt att stuck, vricka eller göra sig illa när man hoppar runt som en galning och gör snöänglar, gräsänglar och frostänglar hela tiden.
Higgisn är en herre med stil när det småttingar.
Vem hade inte blivit rädd när det plöstligt reste sig nått stort, svart och hårigt över en hihi.
Ha en skön onsdag nu.
Kramen Synnöve.

Yvonne L sa...

Synnöve: Ja, Higgins är inte riktigt medveten om att han är 10 år och lite stelare än vad han var för några år sen, så då är det lätt att han gör sig illa.
Han är oftast jättetålmodig med valpar och låter dem göra nästan vad som helst, men sen vill han ju också nosa lite på dem och då blir de rädda...