2010-10-25

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår var ingen höjdardag för Higgins. Det regnade ju och var blött mest hela dagen, och då tycker ju han det är heeeelt onödigt att gå ut på promenader. Det märktes på honom igår kväll att han inte gått så mycket, för han var verkligen ett riktigt bustroll!

Idag har jag varit ledig, och imorse när vi gick ut var det strålande sol och temperaturen låg på ungefär en minusgrad. Perfekt promenadväder med andra ord! Higgins hade roligt och gjorde frostänglar på flera ställen under promenaden, det fanns mycket att nosa på och allt var positivt. Jag gick och planerade dagen med ordentlig borstning av Higgins, lite trimning och eventuellt också ett bad. När vi var nästan hemma valde vi att gå över en gräsmatta där Higgins skuttade runt i det frostiga gräset och gjorde änglar och skuttade lite till... och så landade han fel på vänster framben och gjorde sig illa. Det blev en halt hund, är man 10 år är man lite stelare i lederna och landar man lite fel gör det ont. Jag fick delvis bära honom hem eftersom han inte ville använda sitt onda ben, men omkring 14 kilo cocker spaniel blir tungt att bära längre sträckor så emellanåt fick jag sätta ner honom så att han fick linka fram själv. Hade han kunnat gå hela vägen som vanligt så hade det kanske tagit oss 5 minuter, nu tog det 15 minuter istället, och dagen har han fått ägna åt att ta det lugnt och vila benet. Han haltar inte lika illa som han har gjort tidigare gånger, och det här var första gången jag faktiskt såg att han gjorde sig illa. Men för att han skulle få vila benet ordentligt så blev ingen borstning eller trimning eller badning. Inte för att det stör Higgins, han tycker ju han är snygg som han är...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vovven här har haft en trist dag och är närmast oregerlig.

Yvonne L sa...

Frunatmaken: Hundar som har tråkiga dagar blir lätt oregerliga och odrägliga!

Bia sa...

Ja det är stelt att bli gammal! Hoppas benet är okej igen. För nu kommer ju den där härliga tiden när Higgins ska stanna flera gånger för att göra änglar! :)

Yvonne L sa...

Bia: Jo, benet är ok igen, det gick över rätt fort med vila. Fast man får ju hålla lite extra koll på en gammal hund!