2010-11-29

Redan sönder

Det fina täcket jag köpte till Higgins är redan sönder. Det var faktiskt sönder redan på bilden i förra inlägget som alltså är taget på första promenaden vi tog efter inköpet. Nu syns det ju inte att det är sönder, men det är det. Vi köpte alltså täcket på eftermiddagen, och Higgins var med in i butiken så jag kunde prova ut rätt storlek. Jag testade och mätte och frågade en av de som jobbar i butiken, och vi kom fram till att jag nog hade hittat rätt storlek. Väl hemma så satte jag på honom täcket och så gav vi oss ut. Till saken hör att på varje insida av bakre delen av täcket satt resårband som man skulle trä runt  att hålla bakdelen av täcket på plats. Men, då stramade täcket ihop sig och Higgins tyckte inte det blev besvärligt att gå. När jag skulle ta bort den fastsättningen insåg jag att det skulle aldrig att gå så länge vi var ute och eftersom vi inte kommit så långt vände vi och gick hem igen. Väl hemma kom jag på nästa problem. Resåren som skulle hålla täcket på plats var lite väl snålt tilltagen, och för att inte lugga Higgins klippte jag helt enkelt av bägge resårerna. Därför är alltså täcket trasigt. Eller rättare sagt så saknas det delar på täcket. Det sticker liksom upp lite baktill och ligger inte helt still, men det får helt enkelt vara så. Det skulle aldrig funka med resår tillsammans med hans päls! Tänk vilket trassel och luggande på insidan av bakbenen. Jag skulle få slåss med honom varje gång täcket ska av om jag låtit resåren sitta. Det är ju inte meningen att han ska tycka illa om att ha täcket på sig, det är ju meningen att han ska hålla sig varm.

4 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

klart det måste vara bekvämt, annars kan man ju lika gärna vara utan

Husan sa...

Sånt är ju så trist när sakerna går sönder lika fort man köper dem.
Men va snygg han blev, Higgens den snygge.
Vår lilla Pyret har oxå ett täcke, men det vill hon inte gärna ha. Hon blir ännu mindre på något märkligt vis när det kommer på. Sen tittar hon på en, lite under lugg (om nu hundar kan ha lugg) o ser hur ledsen ut som helst.

Ha en fin Tisdag

Hörni sa...

Det är ju bättre det än att han ska få pälsen tilltrasslad.:)

Yvonne L sa...

Helena: Just det.

Husan: Nu gick det ju inte direkt sönder, jag klippte av resåren själv för att slippa lugga honom... Fast det är ju rätt snyggt ändå!

Gun: Mycket bättre! Trasslig päls kan han skaffa på annat vis.