2010-11-15

Presenttips

När min syster fyllde år för några veckor sedan så visade jag ju upp lite av presenten hon skulle få av mig, och sen har jag glömt att visa vad som var i.

Här är en bild av innehållet som jag skickat efter från Butik Citronodlingen. Helena och Peppe som har butiken har satt samman det här delikatesspaketet som innehåller olivolja, honung från apelsinblom, olivkräm, stark pesto, pistagenötkräm och pastakrydda. Allt väl inslaget i bubbelplast och frigolitchips. Olivoljan kommer förpackad i en plastflaska, och innan jag gjorde iordning presenten så slog jag över oljan i en finare flaska. Eller rättare sagt återanvände jag en Heinz 500ml ketchupflaska i glas, de flaskorna är ju rätt snygga faktiskt.

Mitt tips på en lite ovanligare present - eller i dessa tider kanske julklapp - är alltså att köpa något från Butik Citronodlingen. Vill man inte köpa ett färdigt paket kan man ju sätta samman ett själv, och vill man inte ge bort det man köper kan man faktiskt behålla det själv! När jag köpte det här till min syster så beställde jag också olivolja och pastakryddor till mig själv. Jag håller på att prova mig igenom hela butikens sortiment, och det lär jag få hålla på med ett tag.

Jag kan varmt rekommendera pastakryddorna, enklare måltid får man leta efter. Man värmer upp lagom med olja beroende på hur många man är som ska äta - jag brukar ta rapsolja för att inte slösa på olivoljan - och sen tar man bort pannan från plattan och lägger i lagom mängd pastakryddor och låter det stå och dra lite. Sen lägger man i pastan, mixar runt lite innan man lägger upp på tallrik och äter. Mums!

5 kommentarer:

Wildhearts sa...

Du får gärna ge mig en present också ;-) Det ser verkligen gott ut!

Bibbi sa...

Hej du sköna! Nu verkar det vara ett sånt il när mina inlägg bara försvinner igen...så vi får se om detta kommer fram...mina senaste två finns då inte...
Visst är det för gott sakerna från Citronodlingen! Jag läste ju ditt förra inlägg och gjorde en beställning. Både till mig och som presentnjammi;-)
Tusen tack för ditt tips.
Å' jag är faktiskt allvarligt oroad över den som tappar skor i Eskilstuna....
Krama på Higgins!

Renathe Schneider sa...

Det låter gott :)

Jenny sa...

Tipsar om "Ostaffären" i Strängnäs, om du inte varit där, köpt mycket goda kex, ostar och andra delikatesser där. Kanske finns ngt liknande i Eskilstuna men det har jag hur som helst inte upptäckt. :)

Yvonne L sa...

Wildhearts: Hmm, ska försöka komma ihåg det! ;0)

Bibbi: Det här kom fram i alla fall! Visst är det goda saker man kan köpa från Citronodlingen! Och jag håller med, det är oroande med alla tappade skor...

Renathe: Mycket gott! :0)

Jenny: Nä, ostaffären i Strängnäs har jag nog inte varit i. Har inte varit i Strängnäs på flera år vad jag kan komma ihåg... Fast det finns en ost/chokladaffär på Köpmangatan i Eskilstuna! Inte för att jag brukar handla där heller, men det finns! ;0)