2010-11-23

Jag blir så trött

Igår eftermiddag fick jag in det sista programmet i stationära datorn, alla uppdateringar gjorda och jag tänkte att saker och ting skulle återgå till det normala igen. Det vill säga enklare att fixa med bilder och allt lätt tillgängligt på stora datorn. Bärbara datorn skulle få gå tillbaka till att användas kvällar framför tv:n. Fast nu sitter jag med den bärbara igen. Skulle precis sätta igång med dagens uppgifter och hade börjat kolla lite sidor på nätet så bara slocknade stationära datorn pang bom?? Ska testa en gång till nu om den startar, men jag antar att det bara är att ringa datorfirman igen. Jag hämtade ju hem den stationära i fredags och har redan betalat drygt 2000:- för ny hårddisk inklusive arbetskostnad. Men det är 1 års garanti, så jag hoppas det är något fel där så att det inte är något annat som kommer att kosta ännu mer pengar.

Uppdatering: Testade igen att starta stationära datorn, och nu funkade det när den vilat en halvtimme. För säkerhets skull kopierade jag snabbt över de senaste fotona jag laddat ner från kamerorna till den externa hårddisken ifall det brakar ihop igen.

4 kommentarer:

Uora sa...

Usch vad tröttsamt. Själv är jag också rätt trött efter att ha försökt uppdatera en ipad i 5 (fem!) timmar! Och Mac som skall vara så enkelt - pyttsan :-( Men det gick till slut så jag kanske inte skall klaga.

Hörni sa...

Jobbigt! Jag kopierade också till en extern hårddisk igår. Det började knäppa i min dator, och den lät som om den snart skulle dra sin sista suck. Men än lever den.

Jenny sa...

Låter som om felet sitter på moderkort/processor och inte den nya hårddisken. Om processorfläkten inte kyler processorn tillräckligt, stänger datorn av sig när den blir varm (och kan således starta när den svalnat). Om datorn inte startar upp alls även efter vila sitter felet oftast i moderkortet. Hade det varit hårddisken hade ändå BIOS startat upp för att sedan felkoda och inte starta windows (som sitter på hårddisken). Lycka till!

Yvonne L sa...

Uora: Mycket tröttsamt! Har förresten hört fler som lagt ner massor av tid på att uppdatera ipad...

Gun: Man ska kopiera saker ofta till externa lagringsplatser. Det är inte roligt när saker försvinner!

Jenny: Tror inte datorn hade ens hunnit bli varm när den stängde ner, hade bara haft igång den i max 10 minuter. Andra gången den inte gick igång hade jag tvingat den att stäng av eftersom någon uppdatering frös hela alltihopa. Ingen aning om vad det kan vara för krångel, men den funkade tidigare ikväll helt utan problem... Hoppas det är slut på krångel nu! :0)