2010-11-12

Brandvarnare är bra - för det mesta

För några år sedan satte hyresvärden upp brandvarnare i alla lägenheter. Brandvarnare vars batterier hade en hållbarhet på 8-10 år och som man inte kan byta batteri i. Hela brandvarnaren måste bytas ut när batteriet börjar säga ifrån. Min brandvarnares batteri började säga ifrån omkring klockan 3 natten till idag. En gång i minuten pep den och innan jag förstod vad det var som lät hade det säkert gått en timme. När jag förstått att det var brandvarnaren kom jag också ihåg att jag inte kunde göra något åt det, men att sova var ju inte att tänka på. Higgins tyckte inte om pipandet han heller, han flydde sovrummet helt eftersom pipljudet kom från precis utanför sovrumsdörren, tror han gick in hit där stationära datorn står och la sig på sin favoritplats under skåpet. När klockradion började föra oväsen strax innan 7 imorse hade jag varit halvvaken sen 3-tiden så jag var allt annat än pigg. Innan det var dags att gå till jobbet så ringde jag fastighetsskötaren och bad honom byta ut brandvarnaren, och det var gjort när jag kom hem. Arbetsdagen har gått på ren vilja och kaffe, och nu är jag så trött att jag förmodligen skulle somna på stört om jag gick och la mig. Men jag ska först gå kvällspromenad med Higgins och sen måste jag nog äta något också. Jag insåg nämligen alldeles nu att jag varit så trött hela dagen att jag totalt glömt bort det. Men jag har i alla fall en helt ny brandvarnare sitter i taket i hallen. Hoppas den håller i 8-10 år den också.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Bra med hållbarheten men ajabaja för sömnbristen och tjutandet. Tänk om du varit bortrest när den satte igång och sedan var helt urladdad och tyst när du kom hem - då hade du aldrig vetat om att batteriet tagit slut! Vi byter batteri vart tredje-fjärde år, det räcker bra så. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Tur att jag har ledigt i helgen, då slipper jag ställa klockan och har inga som helst tider att passa! Och man får se det positivt, hade det hänt när jag var bortrest hade jag ju som du säger inte vetat om att batteriet var slut!

Snäckskalsdalen. sa...

Brandvarnare ja, dom är bra, men jobbiga när dom sätter igång för att batteriet är slut, första gången det hände förstod jag ingenting, men man lär sig!
Agneta kram

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen/Agneta: Jo, visst lär man sig! Nästa gång hoppas jag bara att den säger till om batterierna på dagtid när jag ändå är vaken...

Hörni sa...

Det slår aldrig fel, de börjar alltid pipa mitt i natten. det är nog tillverkarna som ställt in dem på det, bara för att jävlas. :)

Sv: Hahaha, vad bra att du satt dina blommor på plats med mitt inlägg..D

Ja, visst är det konstigt att vi kan använda herrkläder, men tvärtom går inte..

Yvonne L sa...

Gun: Antingen är brandvarnarna inställda av tillverkarna att pipa mitt i natten, eller så är de besatta... ;0)