2010-11-24

Fotografer för livet

Jag gick med i ett projekt, "Fotografer för livet" efter inbjudan från Helena på CitronodlingenFotografer för livet är en grupp på Flickr som består av en blandning av väldigt duktiga proffsfotografer, amatörfotografer och hobbyfotografer. Sen är jag med på ett hörn också men jag räknar mig verkligen inte som fotograf utan mer som en hundägare med kameran beredd när vi är ute och går. De flesta av mina bilder tar jag med kompaktkameran i ena handen och Higgins koppel i den andra. Ibland fotar jag med systemkameran också, men den får inte följa med på vanliga promenader eftersom jag inte tycker om att släpa på saker.

 Att jag hoppade på projektet är för att jag tycker det är viktigt att stödja kampen mot cancer. Jag har under många år varit månadsgivare till Cancerfonden, förra året hade jag en egen insamling under Rosa bandet-kampanjen och när jag kan brukar jag ge pengar till liknande insamlingar. Om min medverkan i den här gruppen kan hjälpa till på något vis är jag bara glad. Ni kan läsa mer om projektet i den här bloggen, och är du medlem på Flickr redan och vill vara med i det här projektet är du välkommen att gå med i gruppen du också. Min medverkan kommer inte att hjälpa exempelvis min farmor eller min kusin, den kommer inte att hjälpa några fd arbetskamrater eller andra vänner och bekanta eftersom de redan fått ge upp kampen. Men kanske kan min medverkan bidra till att hjälpa några andra.

Alla har vi nog någon sorts relation till cancer. Det är en sjukdom som kan drabba vem som helst och sätta sig i princip var som helst i kroppen. Viss cancer kan man bota idag, men inte alla typer. Våra foton kommer inte att bota cancer, men om de på något vis kan hjälpa till för att samla in pengar till forskningen är det väl inte så mycket att fundera på.

4 kommentarer:

Hörni sa...

Vilket bra initiativ. Allt som kan göras mot cancer är bra!

Sv: Ja, det är obehagligt, men hon var ju så uppenbart psykiskt sjuk, och jag kan på ett sätt tänka mig att det är ännu värre att bli stalkad av en "normal" människa. Svårare att bli av med, även om man flyttar osv.

Yvonne L sa...

Gun: Visst är det ett bra initiativ! Vi hoppas nå insamlingsmålet med råge!

Jenny sa...

Låter spännande, och absolut, cancer ÄR viktigt och forskning behövs.

Yvonne L sa...

Jenny: Visst behövs det forskning!