2010-11-16

Reflexer, apor och lite annat

Hade en ledig dag idag och har då bland annat ägnat mig åt att gå tre promenader med Higgins i mer eller mindre regn. Det har varit en sån dag då han precis hunnit torka mellan promenaderna. Inte en rolig dag för Higgins alltså, han tycker ju inte om att bli blöt! Som vanligt när jag var ute på tidiga kvällspromenaden med honom förvånades jag över alla som rör sig ute utan att ha reflexer. Man syns inte speciellt bra även om man går på belysta gångvägar! Men både Higgins och jag syns nog rätt så bra, han har sin reflexväst och på kopplet sitter det ett par reflexer, och själv har jag fem reflexer på mig. En som hänger på ryggen, två som hänger ur jackfickorna och sen ett reflexband runt varje arm. Blir vi påkörda i mörkret så är det i alla fall inte för att vi går utan reflexer och inte syns.

På Lunds universitet ska de börja forska om gäspningar smittar mellan människor och apor. Tycker det verkar konstigt om det inte är smittsamt den vägen eftersom jag vet att man kan få hundar att gäspa om man gäspar själv.

En annan undersökning som gjorts visar att man blir mer effektiv på jobbet när man har fikapauser! Undrar hur många fikapauser forskarna hade under själva forskningen...

5 kommentarer:

Renathe Schneider sa...

Du är verkligen superduktig med reflexer! Jag brukar också använda reflex men jag kanske skulle skaffa några fler...
Mina kängor har dock inbyggda reflexer och det tycker jag är bra.

Hörni sa...

Jag har också reflexer, men häromdagen tog jag fel jacka på mig och upptäckte försent att jag glömt reflexer på den. Det kändes inte så bra att inte synas.
Gäspningar smittar otroligt på mig, jag gäspar bara av att läsa ordet.

Anonym sa...

När man kör bil är man innerligt tacksam för alla reflexer.

Jenny sa...

Ska erkänna att jag inte hade reflex på jackan jag hade igår, däremot en på handväskan. Den andra vinterjackan har jag en reflex i fickan på. När jackorna tvättades i våras tog jag bort alla reflexer och har förlagt dem. :P Nya får nog snart införskaffas eftersom jag inte hittar de gamla. Reflexer är a och o. Som bilförare (och även gångtrafikant) blir man ju smått tokig på folk som går över gator etc utan reflex- tydligen helt omedvetna om hur dåligt de syns!

Yvonne L sa...

Renathe: Eftersom jag alltid är klädd i svart/mörka färger och Higgins är svart så syns vi inte så bra i mörkret utan reflexer...

Gun: Visst känner man sig nästan naken när man upptäcker att man inte har några reflexer!

Frunatmaken: Brukar jag också tänka när jag kör bil i mörker och ser folk med reflexer!


Jenny: Jag får alltid köpa nya reflexer flera gånger varje säsong eftersom jag tappar dem. Såna som hänger från fickor fastnar ofta i Higgins koppel och så lossnar de. Som tur är tappar jag oftast inte alla samtidigt! ;0)