2009-02-23

Senap

Någon som har aning om hur många olika sorters senap det finns? Det har inte jag, men jag vet att det finns väldigt många olika sorter på Ica Ekängen där jag handlar. Det är inte så ofta jag använder senap, så det är ju inte ofta jag köper det. Senaste burken jag hade hemma hade jag inte ens köpt utan fått vid något tillfälle. Men idag när jag var och handlade skulle jag alltså ha senap, och det var då jag upptäckte att det fanns väldigt många sorter. Det blev till slut en liten burk Slotts-senap av något slag. Då hade jag stått framför senapshyllan i närmare 10 minuter och studerat i princip varenda burk och flaska som fanns. Har för mig att det var en grovkornig söt och stark senap, eller så kommer jag ihåg helt fel. Den lilla burken kostade inte ens 8 kronor, så det gör ju inte så mycket om det sen visar sig att den inte är så god.

Fick även för mig att köpa sallad, och jag tog en sån påse med färdigskuren sallad. Att köpa en massa olika sorters sallad bara för att kunna göra en lite roligare blandad sallad känns lite onödigt eftersom jag knappt brukar hinna med att få slut på ett salladshuvud innan det börjar bli dåligt. Nu visade det sig att det ingick någon liten snäcka av något slag, tittade inte så jättenoga utan plockade bara bort den och sköljde av den sallad jag hällt upp. Visst kanske det kan finnas fler snäckor i samma påse, men jag chansar på att det inte gör det. Fast för säkerhets skull så ska jag nog skölja salladen väldigt noga innan jag äter trots att det står på påsen att man inte behöver det.

Bilden i dagens inlägg har absolut ingenting att göra med det jag skrivit om. Den bara visar bara hur det såg ut igår morse när Higgins och jag gick ut på morgonpromenaden igår.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Jaså, våren är inte hos er hellre...anade nästan det då jag såg bilden :0)

Hur många senapssorter det finns vet jag inte, men vi använder bara en den vanliga på tub.

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Vem vet, kanske våren är på väg nu i alla fall. Vissa bitar av vägen hem från jobbet hade jag kunnat åka vattenskidor. Det har varit milt hela dagen och är alldeles slaskigt nu! :(