2009-02-22

Mer snö

Igår eftermiddag/kväll började det snöa, små snöflingor som inte såg mycket ut för världen. Imorse när vi skulle gå ut så visade det att det förmodligen hade snöat hela natten. Det låg ett snötäcke på trottoarerna och på gatorna, och det snöade fortfarande. Higgins gillar ju snö, så han blev extra glad över att se den nya snön, men när vi varit ute ett tag var han en aning besvärad. Temperaturen låg - och ligger fortfarande - på omkring noll, och då blir det snöbollar i pälsen. Jag såg till att inte göra promenaden alltför lång, för jag hade inte någon lust att tvingas bära Higgins hem. Det har hänt vid några tillfällen tidigare vintrar att det blivit så mycket
snöbollar i pälsen att han helt enkelt inte kan gå. Att bära ca 14 kilo cocker spaniel är inget man vill göra någon längre bit. Speciellt inte när man har lite ont i ryggen vilket jag har idag.

(Anledningen till att jag har ont i ryggen är något oklar. Men det knäppte till igår när jag dammade i sovrummet... )

När vi kom in och jag plockat bort snöbollarna ur pälsen så fixade jag iordning med en filt i soffhörnet som Higgins fick hoppa upp på, och sen la jag en filt över honom också. När han låg där och hade det bra fixade jag iordning min frukost som jag sen åt samtidigt som jag tittade på en video med ett par program. Nu fundrar jag på om jag möjligen kanske ska ta och fortsätta helgens städprojekt, men det kanske inte är värt att damma. ;0) Vore nog också idé att borsta igenom Higgins innan nästa promenad, nu är han ju i alla fall torr.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Rätt åt er att ni får lite snö, det är ett jäkelskap!! Speciellt när det ligger meterdjupt där man ska gå...

Nä, palt är inget man ger sig på bara så där. Du gör rätt i att låta bli he-he!!

~Livet i byn

Anonym sa...

Du och din rygg, inga fler ryggskott nu! :) Här kom det också snö idag, var fint och kallt igår men nu när vi körde hem från svärisarna var det 50 m sikt... :P Ha en fortsatt god afton!

Yvonne L sa...

Hmm, ok lite mer snö kan vi väl ta då, ni har väl fått er beskärda del långt däruppe i norr. Den lär ju i alla fall försvinna snabbare här än uppe hos er!

Fler ryggskott vill jag verkligen inte ha, men man ska väl kunna damma lite... Jag menar det vore väl en sak om jag dammade varje vecka, men jag gör det ju inte ens varje månad! ;0)

Ingrid sa...

De gör så fina spånänglar, eller så gnider de sig mot boxgallret så mamen ser ut som ett affrokrull ;0)

~Livet i byn