2009-01-03

Nyår och snö

Nyårsafton gick över förväntan med tanke på fyrverkerier. Det blev en lång promenad på morgonen och på eftermiddagen hann vi också med en lite längre promenad. Då hörde vi några smällande raketer på avstånd, men Higgins verkade efter lite funderande komma fram till att det nog var säkert att fortsätta promenaden. Någon tidig kvällspromenad blev det inte tal om, men vi tog oss i alla fall nästan runt kvarteret.

Resten av kvällen höll vi oss inne och firade nyår tillsammans med mina föräldrar och Higgins höll sig någorlunda lugn. Hör vi smällar när vi är inomhus så blir Higgins bara arg och skäller, vilket han gjorde en del trots att vi hade relativt hög volym på stereo och tv. Som ytterligare distraktion hade jag fixat lite olika godisgömmor som jag tog fram lite då och då. Vid tolvslaget brakade ju fyrverkeriet på stan löst, och då var det bara att höja volymen lite ytterligare och försöka få Higgins att inte tänka på oväsendet. Mina föräldrar gick hem till sig, och sen höll jag mig uppe ett tag till för att kunna gå ut en sväng med Higgins. Man får ju liksom vänta ut fyrverkerierna lite extra eftersom det alltid är några som bränner av enstaka raketer under några timmar. Någon gång mellan 1.30 och 2 kunde vi ge oss ut. Vi tog oss runt hela kvarteret och Higgins gjorde både det ena och det andra så jag beslöt att jag inte skulle behöva ställa klockan på extra tidigt.
Nyårsdagen kunde alltså inledas med en ordentlig sovmorgon, och sen blev det en riktigt lång promenad i lugn och ro. Trots att vi inte var ute så tidigt som vi varit tidigare nyårsdagar var det inte mycket folk ute i rörelse. Det vi såg mest av var faktiskt skräp.


Idag när vi gick ut på första promenaden hade det snöat!! Higgins blev överlycklig eftersom han älskar snö, och promenaden blev extra lång. Större delen av promenaden gick han runt med nosen djupt nerkörd i snön och emellanåt tittade han upp, vred huvudet och tittade lyckligt på mig innan han fortsatte inspektera allt det vita.



Inga kommentarer: