2011-01-01

Delar av gårdagen i bilder

För er som totalt missade det så var det nyårsafton igår, och så här såg delar av min dag ut.
Morgonpromenaden bjöd på sol, och allt verkade förberett inför kvällens firande. Längs med ån i större delen av centrum var det ditsatt såna här trämojänger med ca 2 meters mellanrum. Så har de gjort under några års tid nu, och jag misstänker att det är otroligt effektfullt i mörkret när det står tända marschaller på dem!  
Forsande vatten och is vid dammluckorna framför Kanonhuset.

Dill är inte lättlurad. På förpackningen stod det att om dillen började vissna där man klippt bort lite tidigare kunde man ställa ner krukan i ett par centimeter hett vatten så skulle det hjälpa på något vis och dillen skulle kvickna till igen. Eller det stod i alla fall något i den stilen. Nåväl, jag försökte lura min dill att den vissnat lite och inte frusit redan på väg från affärsdörren till bilen när jag handlade för ett par dagar sedan. Dillen gick inte på det, så det blev ingen dill alls till räkröran jag joxade ihop senare till förrätten.

Higgins på väg ner i hissen för att gå eftermiddagspromenad innan det började smälla för mycket ute och innan jag skulle börja fixa och dona med maten till kvällen. Han gillar att bära mina vantar när vi går iväg, och väldigt ofta håller han bara i tummen. Först har han naturligtvis dödat vanten ordentligt genom att skaka den. Ibland ser han ut som om jag tvingar honom att bära den, vid de tillfällena kastar han den framför mina fötter när vi kommer in i hissen och kräver godis som betalning. Andra gånger sitter han som han gjorde igår med vanten i munnen och ser mycket nöjd ut med sig själv. Har jag tur får jag tillbaka den innan vi ska ut i kylan.

Sen blev det inte så mycket fler bilder tagna. Jag hade bjudit in mina föräldrar på mat på kvällen precis som jag gjort på nyårsafton nu sen de flyttade in till stan för några år sedan. Så resten av eftermiddagen och tidiga kvällen ägnade jag mig åt att dammsuga, plocka undan, duka, skala potatis till potatisgratäng, steka kött och joxa ihop en räkröra till förrätten så då blev det inga foton tagna. Just ja, jag fick för mig att för första gången i mitt liv också tillverka pannacotta. Det kan väl hända att andra människor planerar sina middagar lite noggrannare - eller i alla fall i tid - och testlagar nya recept, men jag gör på mitt eget lilla vis jag... Det funkade den här gången också.

7 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Higgins är bara för charmig!!!
Tänkte bara berätta att jag har länkat till din 365:a från min dito. :-)
God fortsättning!

Örjan sa...

Gott Nytt År.
Har aldrig hört att "varmvattentricket" skulle fungera på dill i kruka.
Dock på snittade dillstjälkar.
Lycka till!

Yvonne L sa...

Bonnfrua: Han är en riktig liten chamknutte. I alla fall ibland. ;0)
Roligt att du också ska vara med i 365-utmaningen!

Örjan: Gott nytt år du med! Det stod att det skulle funka med varmvattnet, men det var ju om dillen vissnat och inte när den faktiskt fryst...Får testa någon gång när den verkligen är vissen.

Hörni sa...

Söta fina Higgins! Han är så charmig och go.:)

Örjan sa...

"snittade stjälkar" dvs dillknippen.
Brukar linda in i folie/smörpapper-(Hjälper att stadga)
Nytt snitt, varmvatten(ej hett) sedan in i kylskåpet.

Renathe Schneider sa...

Stackars dillen :O)
Puss o kram till Higgins!

Yvonne L sa...

Gun: Japp, mitt lilla charmtroll!

Örjan: Bra tips jag ska lägga på minnet!

Renathe: Ibland är det synd om dill... ;0)