2013-02-20

"Godishusen" (Hus 5 av 100)

Då tar vi lite modern arkitektur den här gången. De här husen kallar jag för godishusen enbart för att de runda färgade fönsterna ser ut som nonstop... De ligger i en klunga där det tidigare var en parkering som låg bredvid gamla postenfastigheten. De man ser här ligger längs med Hamngatan och ån.


De  fyra fastigheterna byggdes 2007-2008 och det är enbart bostäder, närmare bestämt bostadsrätter, och det är som ett inhägnat område. De här rätt fin utsikt tror jag, i alla fall de man ser här för de som bor där har utsikt över ån och Stadsparken. De som ligger åt andra hållet ser väl mest lite andra hus i form av kontors- och parkeringshus på andra sidan Rademachergatan.


Från Hamngatan finns de här entrédörrarna, den vänstra tror jag går till ett trapphus, och den högra tror jag går direkt in i en hiss eller om det kanske är tvärt om. De gånger jag passerar är det antingen i bil ute på gatan, eller promenerandes på andra sidan. Hur som helst, jag tycker husen ser rätt intressanta ut med sina olikfärgade fönster. 


5 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Läckert med nonstop-fönstren! Ser ut som det är mjuk form på delen mot vänstra sidan av bilden...litet av strykjärnsform.

Yvonne E sa...

Pysselfarmor: Tror byggnaden är lite svängt på något vis.

Jah Hollis sa...

Det är väl vad man på nysvenska kallar en ”gated community”. Det ser lyxigt ut, utan att för den skull vara pråligt.

Susanne sa...

Tycker de ser fina ut de här husen. Och de färgade fönstren gör dem ännu snyggare. Gillar att formen inte är så väldigt fyrkantig.

Mona sa...

Snyggt med den lite svängda fasaden och nonstop-fönstren gillar jag. Alltid kul med hus som ser annorlunda ut.