2012-12-30

Veckan som gått


Ja, att det varit julafton har väl inte undgått någon. Här hade vi en jullunch med Niclas barn och deras respektive så vi fick sätta i skivorna i gamla bordet för att alla skulle få plats. Maten stod uppdukad som en buffé ute i köket och Higgins hoppades på att någon mindre nogräknad gäst skulle ge honom korv och köttbullar. Nu fick han visserligen en köttbulle men den hoppade själv ner från en tallrik och som den väluppfostrade (??) hund Higgins är städade han genast bort den. 


Lite senare på eftermiddagen åkte jag iväg till min syster och svåger där den här lille tomten - misstänkt lik min systerson Martin - hjälpte till att dela ut paket. 


Här är ett av paketen jag fick. :-)


Här är det annandag jul och Higgins tyckte det var passande att göra en snöängel på morgonpromenaden. Vi har gått promenader för oss själva sen helgen innan jul då hussen i familjen åkte på en riktig dunderförkylning som dessutom resulterade i en totalt sönderhostad rygg som i sin tur resulterat i att han rört sig lika smidigt som en 150-åring med rollator Att då halka runt ute på promenad har inte varit att tänka på för hans del.  


Det blev ju ett par vanliga arbetsdagar innan det blev helg igen och eftersom jag hade sen start både torsdagen och fredagen hann jag gå långpromenad med Higgins innan jobbet. I stadsparken har de spolat den lilla isbanan de anlagt varje vinter sen några år tillbaka. Tyvärr har ju temperaturen pendlat mellan minus och plus så det går nog inte att åka skridskor där. 


Nu närmar vi oss nyårsafton och det medför tyvärr samma idioti som varje år. Jag skulle inte vara så arg på raketer om folk kunde hålla sig till att smälla av dem runt midnatt på Nyårsafton. Än har det som tur var inte varit så illa inne i stan, men tillräckligt för att irritera. En annan irriterande sak är några idioter som kör runt och tror de äger gatorna genom att köra rally och sladda runt som de var ensamma på gatorna. Om de kraschar hoppas jag de inte gör det upp på någon trottoar där någon oskyldig gångtrafikant blir mosad eller in i någon parkerad bil. De har varit farligt nära parkerade bilar de gånger jag sett dem, och jag skulle inte vilja möta dem på trottoaren när jag går med Higgins. 


Upptäckte igår att vattenståndet i ån måste ha sänkts sen den frös på för ett tag sedan...


...det ser ut som den sjunkit markant. 


Idag såg morgonpromenaden ut så här på de allra flesta ställen. Isgata. Fast det var något bättre än igår kväll då Higgins och jag tog oss fram på isgata med ett par centimeter vatten ovanpå. Då hade det inte varit roligt att halka omkull! 

1 kommentar:

Ingrid sa...

Nä ishalka är inte så mycket bättre än 1 1/2 meter snö. Ni får försöka ta er fram försiktigt. Ser riktigt illa ut på bilden - halkigt!!

~Ingrid