2012-03-21

Konvalecenten är hemma

Higgins är hemma igen, vi fick åka och hämta honom i eftermiddags när jag slutat jobba. Det var ju en betydligt roligare resa mot Strömsholm idag jämfört med i söndags kan jag ju säga, och det berodde inte enbart på det vackra vårvädret. 

Väl framme så var det ju kassan som gällde, räkningen för vistelsen och behandlingen skulle betalas och jag måste säga att det blev inte riktigt så blodigt som jag befarat. Försäkringsbolaget tog största biten, men nu har jag nog utnyttjat hela beloppet för i år. Higgins är ju en äldre herre och då går försäkringsskyddet ner rejält. Jag fick en mapp med specificerad räkning samt hemgångsråd och där står hur vi ska behandla den lille konvalecenten framöver. Det blir dietmat i småportioner några dagar till och sen ska han få börja äta sin vanliga mat igen. Han hade ju åkt på en ögoninfektion i höger öga och där ska han i en veckas tid få ögondroppar, två droppar per dag, och sen ska han ha återfuktande droppar - ZilkEye -  en i varje öga två gånger per dag. 

Den stående behandlingen av Addisons blir att han fortsätter med samma medicinering som tidigare, men bägge medicindoserna ökas något. Det är alltså Florinef och Prednisolon han äter, den senare medicinen är kortison. Sista veckorna hade vi ju dragit ner på kortisonet,, han fick bara det varannan dag, men nu ska han ha det varje dag igen och dosen är starkare än tidigare. Eventuellt kan den dosen trappas ner något, men det får framtiden utvisa. Om ungefär en vecka ska vi boka ett återbesök för att kolla upp hans allmäntillstånd och ögon samt nya blodprov där de kan se hur hans värden ligger till. Det besöket kan vi göra på Djurkliniken här i Eskilstuna. 

När betalningen var gjord så fick vi vänta lite på att en skötare skulle komma med Higgins. Vi stod och tittade in genom glasdörrarna och så plötsligt såg vi en välbekant liten svart filur som kom med bestämda steg och viftande svans genom korridoren. Han blev något frustrerad när hans ledsagare stannade till vid dörren till receptionen. Det syntes på honom att han tyckte det var helt onödigt av henne att stanna till så där, hans människor stod ju utanför glasdörrarna!! Till slut fattade i alla fall den där skötaren vad som borde prioriteras och äntligen fick Higgins som han ville. Vi gick in och mötte dem och gladare hund har jag inte sett på länge. Bråttom hade han också, och han hade knappt tid att få Strömsholms koppel utbytt mot sitt eget. Han försökte skälla men det gick inte så bra....det blev mer som ett kraxande kan man väl säga. Sköterskan skvallrade och talade om att han mest hela dagen stått och sjungit (ylat) och skällt ut sitt missnöje över att sitta instängd för sig själv i någon fånig buranordning! Enligt Higgins kunde vi inte komma ut snabbt nog! 


När vi kom ut från mottagningen hade jag väl tänkt att vi skulle gå en liten sväng innan vi åkte hemåt men någon hade bråttom att få komma in i bilen. Han letade rätt på den i flygande fläng och vägrade röra sig åt något håll annat än in i bilen när han lokaliserat den. Han hann väl kissa en liten skvätt i alla fall, men han visade klart och tydligt att han minsann inte tänkte ta några risker att behöva stanna längre än nödvändigt.

Nu ikväll har han fått ett par små portioner dietmat - sån där färdig specialmat på burk - och vi har självklart varit ute på en promenad så att han har fått inspektera delar av sitt revir. Det har varit mysigt att ligga i mitt knä här framför datorn, och det har heller inte varit helt fel att ligga i "sitt" soffhörn och snarka framför tv:n. Han har också  inspekterat "sin" del av vår säng och konstaterat att hans kudde ligger där den ska, uppfluffad och med rentvättat örngott. 

Sen förresten, ni som har Facebook, som av en händelse blev Higgins idag veckans omslagsbild på Strömsholms fb-sida!  Jag har ju inget konto på fejan, men ni som har kan ju gå in och gilla där! 

6 kommentarer:

Jenny sa...

Stackars, fine Higgins! Skönt att han är hemma igen, hoppas han ska få hålla sig pigg ett tag nu. Många kramar till er!

Eva Trillian sa...

Härligt :-)
Njut av varandra och krya på honom!
(hänger med som om jag känner honom ;-) men det är nog för att han ser så himla go ut!)

Hörni sa...

Lilla gubben då..skönt att komma hem igen. Klart jag gillar på FB, det är redan gjort, en riktigt fin bild på Higgins är det. :)

Pysselfarmor sa...

Åh jag blir så berörd av din berättelse om Higgins. Han var säkert överlycklig att få åka hem till "sitt". Hoppas allt går åt rätt håll och jag har gillat på FB.

Pysselfarmor sa...

Åh jag blir så berörd av din berättelse om Higgins. Han var säkert överlycklig att få åka hem till "sitt". Hoppas allt går åt rätt håll och jag har gillat på FB.

Yvonne L sa...

Tack alla för era kommentarer! Higgins tycker det är jätteskönt att vara hemma igen!