2012-03-19

För första gången...

...tillbringar den här killen tid bland främmande människor och djur. Igår - söndag - blev han inskriven på Strömsholms djursjukhus, och den här bilden tog jag i väntrummet där han låg med dropp. Hela förra veckan var han dålig i magen, diarré som inte ville gå över. I lördags var han inte pigg på vare sig att äta eller dricka så jag kontaktade veterinär för att be om råd. De rådde att försöka få i honom vätska och avvakta. Vi gjorde så, men igår var han sämre efter en orolig natt. 

Vi hade ett eget väntrum med tillhörande undersökningsrum eftersom vi hamnade på infektionsmottagningen, med diarré vet man ju inte vad det kan vara. I flera timmar satt vi där, och inte märktes någon direkt förbättring trots att Higgins fick dropp eftersom han var så uttorkad. De stoppade i honom medicin mot Addisons eftersom jag inte lyckats få i honom den på två dagar, men den kom upp igen så då fick han sprutor istället. Jag insåg att det nog var bäst för både Higgins och oss att han fick bli inskriven, och så fick det bli. 

Idag gick jag och väntade på samtal från veterinären, och när hon väl ringde fick jag veta att han blivit lite piggare och att hans värden ser bättre ut men att de ville ha honom kvar minst en natt till. Det måste betyda att han inte börjat yla av ensamhet än, han vill ju ha sina människor omkring sig! Imorgon ska veterinären ringa igen, och så får vi se vad de säger då. 

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Mängder av styrkekramar till er alla. En svart cocker vill ha sina vanliga människor hos sig...tänker på er alla!

~Ingrid

Livet på Citronodlingen sa...

Åh lille Higgins! Hoppas tant doktorn snabbt kommer på vad det är som är fel, så du kan få medicin och få komma hem igen.

Eva Trillian sa...

Ett stort Krya-På-Dig-Higgins-rop från västkusten!
Och en hel påse tålamod och styrka till de som måste vänta hemma!

Mille sa...

Hoppas att han kryar på sig och att det vänder och han blir starkare. Inte är det kul att vara på sjukhus inte, själv dessutom.
Ensam är han ju inte, personalen där är ju underbar...

Det går ju endel maginfluensor hos hundar nu, åtminstone i Stockholm. Tur att man inte har Nova på hunddagis.

Bibbi sa...

Men stackars Higgins! Så jobbigt för er alla. Skickar stora styrke kramar och massor av hopp om att ni snarast får veta vad han drappats av.
Krama på Higgins från mig och gosa lite extra.
Sköt om er!

Yvonne L sa...

Stort tack till er alla för era varma tankar!!