2011-02-19

Kakbaksexperiment

För några veckor sen hittade jag kakdeg när jag var och handlade mat. Jag tycker om kakor men är inte så bra på att baka det. När jag någon gång bakar kakor brukar jag mest äta deg och det blir inte så många kakor. Nu tyckte jag att det här verkade vara en bra idé, att köpa färdig deg, redo att baka ut.

Så här såg förpackningen ut, som en plastinpackad korv, och det stod att den var färdig att baka ut, bara att skära bitar av den och lägga på plåt.

Det var lite trixigt att få ut kakdegskorven ur inplastningen, men till slut gick det. Blev lite besviken här för degen såg inte så god ut....

Här har jag skurit upp kakdegen och placerat ut på plåten, det vita i ska vara vit choklad enligt uppgift. Jag smakade förstås degen, och den var....inte god. Men jag tänkte att kakorna blir säkert bättre. De kanske inte gör degen så god för att folk ska få lite fler utbakade kakor. Inte för att det blev mer än en plåt, men ändå.

Då har kakorna stått i ugnen några minuter, kommer inte ihåg hur många, och jag fick lov att vänta på att de skulle svalna lite så jag inte så jag skulle kunna smaka. Tyckte de fick en lätt industribakad look, när jag bakar egna kakor brukar det verkligen synas att de är hembakta. Jag är ju som sagt inte så bra på att baka just kakor och de brukar se helt annorlunda ut jämfört med de bilder man ser i recepten... Oftast ser man faktiskt inga som helst likheter mellan mina kakor och de som syns på receptbilderna.

Här har jag tagit en tugga. Det var inte någon god kaka. Smakade en tugga till men insåg att det verkligen inte var gott alls. Jag slängde resten av kakorna. Mitt råd är alltså att inte köpa sån här deg och baka kakor. De blir jätteäckliga. Inte ens degen är god att äta...

7 kommentarer:

Renathe Schneider sa...

Vilken besvikelse :(
Jag trodde inte heller att jag kunde baka annat än hundkex men dom sista två-tre åren har jag provat mig på lite allt möjligt och jag upptäckte att det är inte så svårt som man tror :)
Kolla det här receptet t.ex.
http://www.cakeduchess.com/2010/09/nutella-skillet-brownies.html
Dom blev supergoda!!!! Jag hade ingen hög stekpanna i den storleken så jag använde en ugnsform i stället och det gick bra det med :)

Livet på Citronodlingen sa...

hahahaha :o)


...förlåt... ;o)

Bonnfrua sa...

Hihi, jag som är en sån där anti-halvfabrikat-typ har inte svårt att tänka mig hur icke-goda kakorna var.
Men så svårt är det inte att baka, övning ger färdighet du vet... ;-)

Wildhearts sa...

Bilderna ihop med texten har gjort min dag :D

Lovar att aldrig prova detta!

Yvonne L sa...

Renathe: Ska ta och kolla in det där receptet, mitt största problem brukar vara att inte äta upp degen och blir det deg över brukar inte kakorna se riktigt ut som de kanske borde... ;0)

Helena: :D Det gör inget!

Bonnfrua: Jag är heller inte mycket för halvfabrikat men tyckte det verkade vara lysande med färdig kakdeg. Jag får väl helt enkelt ställa mig och träna på vanligt vis... ;0)

Wildhearts: :D Bra, helt värdelöst att prova!!

Lisa sa...

Det verkade ju verkligen som en smidig sak annars. Bara att köpa en korv kakdeg, skära upp och in i ugnen.
Tack för varningen, blir inga kakdegar på korv här då inte.

Yvonne L sa...

Lisa: Bra att du lär av mina misstag! ;0)