2012-11-27

Hmmm

När vi handlade tidigare idag kom vi överens om att vi hade både gurka, tomater och paprika hemma, så några grönsaker behövde vi inte köpa hem. När jag skulle göra en liten sallad till kvällsmaten upptäckte jag att den lilla gurksnutten hade blivit möglig och mjuk. Den stora hela gurkan hade fått mögelprickar på sig i sin plastförpackning. De översta miniplommontomaterna gick att använda, men under dem hade det blivit mögelprickar på. Av de två paprikorna blev det en kvar. Den röda hade blivit skrumpen, lite mjuk och jag tyckte jag såg tendenser till mögelprickar på sina ställen. Den gula paprikan var helt ok. Vi fick en liten sallad på några få miniplommontomater och en halv paprika. Andra paprikahalvan tänkte jag vi ska ha på frukostmackorna ihop med ost. För ost har vi minsann hemma!

4 kommentarer:

Hörni sa...

Tänk, så där blir det ofta för oss också. Vi äter nog inte så mycket grönsaker verkar det som. :)

Jenny M sa...

Det där händer titt som tätt hos oss också :-) Oftast brukar jag komma ihåg att be maken kolla grönsakerna INNAN vi åker och handlar. Men inte alltid... :-)

Livet på Citronodlingen sa...

Som det kan bli :)

Yvonne L sa...

Hörni: Nä, man undrar ju hur mycket grönsaker man äter egentligen...

Jenny M: Vi hade kollat men det hjälpte ju inte... :D Tydligen kollade vi bara vad som fanns, inte i vilken kondition det var. :P

Helena: Tokigt!