2012-08-02

Ännu en som klarat sig

Gul dahlia by Yvonne E
Gul dahlia, a photo by Yvonne E on Flickr.
Ännu en dahlia som klarat sig från uteliggardjuren runt torpet. Kan också vara för att vi satte de lökarna precis vid husväggen.

Ni vet väl förresten att jag lägger ut fler bilder på Flickr än här i bloggen? Det finns länk i högermarginalen till mitt Flickr-konto, annars går det bra att klicka sig dit från exempelvis den här bilden.

6 kommentarer:

Gabriella sa...

Fin blomma

Jenny sa...

Ni har mao inte staket runt huset ;) Minns mamma och pappa byggde stort staket med gunnebostängsel runt vår tomt när vi hade villa. Hararna överlistade och lärde sig krypa under, och hästkräkena hoppade ÖVER och mumsade på all frukt och bär ändå. :-D

KerstinA sa...

Åh vilken fin dahlia!

Yvonne L sa...

Jenny: Nä, inget staket. Torpet ligger liksom mitt i skogen så det är bara en gammal åker åt ena hållet och sen skog åt resten. Staket passar inte riktigt in. Massor av vilt omkring, allt från vildsvin till älg. Tyvärr har de vilda sin motorväg dragen över och omkring tomten. Men, vi har olika sätt att bekämpa dem nu. Vi visste inte att de gillade att äta liljor och syrener! Liljor har inte funnits där tidigare, och de har aldrig rört syrenerna förut.

Pysselfarmor sa...

Dahlior är såååå vackra. Jag hade massor, 40-tal, en period. Så var vi på semester utomlands och helt oförberett hade det varit frost....ja gissa - alla dahlior var "kaputt"....hade jag varit hemma så hade jag snabbt som attan grävt upp dem. Detta var i september och då ska det inte vara frost i Stockolmstrakten! men se just denna gång var det!

Yvonne L sa...

Pysselfarmor: Så himla typiskt! Förhoppningsvis kommer vi ihåg att gräva upp dem innan frosten kommer...