2014-08-24

Higgins 14 år

Higgins

Gårdagens födelsedagsbarn fångad på bild i slutet av maj. Higgins fyllde 14 år igår och har haft en bra sommar med mycket landetvistelse. Proverna som togs tidigare i somras för att se hur natrium-kaliumbalansen förhöll sig såg bra ut. Medicineringen höjdes dock en aning för att göra det ännu bättre. Eftersom vi levt med Addisons sjukdom i drygt 3 år nu så känner jag igen på symptomen när det är dags att höja dosen, och jag har nu "fått lov" av två olika veterinärer att själv höja dosen när jag ser tecken på att det behövs. Jag känner ju min egen hund bäst av alla som träffar honom.
 Lite här och var på kroppen dyker det upp åldersvårtor eller vad man ska kalla det, någon sorts godartade tumörer är det i alla fall. Åtminstone de som opererats bort tidigare, och nu har han en jättestor ful sån på ena sidan av nosen, men veterinären sa att vi låter den vara. Att operera där svårt, dels med tanke på placeringen och också med tanke på Higgins ålder så vi kom överens om med veterinären att vi låter bli att operera. Vi får försöka stå ut med att den börjar bloda lite då och då, och så ska vi dutta med alsollösning för att hålla den ren. Jag antar att de han får på kroppen ser ungefär likadana ut, men där är det ju en massa päls så man det syns inte lika väl. 

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis Higgins!

Alfons hade exakt samma vårtor eller tumörer. Han hade en stor blomkålsliknande som vi tog bort när han var 15 år. De gav inte narkos utan bara drogade honom och gav smärtlindrande. Tog någon minut bara och så två stygn så var den borta. Den blodade också och såg lite läbbig ut. Kanske ett tips...

Ingrid

Pysselfarmor sa...

En stilig herre och jag gratulerar i efterskott!
Hoppas att allt stabiliseras för honom.