2011-04-03

Utflykt

Igår åkte vi på utflykt i det gråmulna vädret.

Först stannade vi till vid Julita gård, men det var inte öppet så det gick inte att gå runt och titta så som vi tänkt. Vi tog en sväng ändå och tog oss ner till sjön som fortfarande hade en hel del is kvar.

När nu inte Julita tog så mycket tid fortsatte vi och åkte genom bland annat Vingåker innan vi parkerade bilen för att ta oss en titt på ett torp. Vi fick gå en bit eftersom det inte gick att ta bilen hela vägen fram. Det som syns här är en del av vägen till torpet som var ganska bra. Större delen av vägen låg det nämligen en massa snö kvar och skaren höll inte riktigt så vi sjönk ner till knäna på sina ställen. Eftersom turen dit inte var planerad hade vi inte riktigt rätt sorts skor på fötterna som med andra ord blev rätt blöta. Jag tog tyvärr inga fler bilder på vägen vi gick eftersom jag hade fullt sjå med att inte trilla omkull i snön, halka i leran eller kliva i någon stor och djup vattenpöl. Dessutom hade jag ju Higgins att hålla reda på också, och han hade väldigt roligt. Han som annars inte är speciellt förtjust i att gå där det är blött och smutsigt hade en otroligt spännande promenad. Det var nämligen fullt av spår efter diverse vilt hela vägen, som älg, vildsvin och kanske rådjur eller hjort. Inte för att jag kände igen något annat än älg, men jag fick lära mig lite nytt.

Framme vid torpet visade det sig att det måste hållits någon sorts bäverutbildning där under vintern. Det var väldigt många träd som blivit nertuggade till flis av bävrar.

Så här glad var Higgins i alla fall, och runt torpet fanns också miljoner spännande lukter han ville utforska.

Mest hela tiden låg han nästan på marken får att få gå åt det håll han ville för att kolla in nästa spår...

...och det spelade inte någon roll vem av oss som höll i kopplet, Higgins var lika tokig oavsett. Här tror jag han känt lukten av sork.... eller kanske något annat spännande...Efter att vi inspekterat färdigt var det bara att gå samma väg tillbaka till bilen och sen sätta in en väldigt smutsig och trött men lycklig hund i bilen för att åka vidare. Själva var vi leriga till knäna och med genomblöta skor, men är man på utflykt så är man. Skor torkar och kläder går att tvätta.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Så där ser det ut i våra hästars hage också, så har man en shirehäst så kan det också vara lite bäverstuk över det hela...han välter hela stora gamla björkar rakt av. Märklig pålle!!

~Ingrid

Yvonne L sa...

Ingrid: Shirehästen kanske leker bäver! :D

Bibbi sa...

Higgins verkar älska den utflykten:-)
Blev så glad när jag såg det fanns is såväl som snö kvar hos er också;-p
Läckert vid "bäverkursen", vi har ganska mycket bäver också. Däremot har jag aldrig träffat på vildsvin här uppe än...

Yvonne L sa...

Bibbi: Higgins hade det riktigt roligt! Snön finns kvar i skogen än så länge, men inne i stan är det i princip tomt på snö! De där bävrarna kursade lite väl mycket, de flesta träden de tuggat på var såna som borde fått stå kvar...

Jenny sa...

Var det måntro utflykt med kärleken? Glad för din skull hur som helst, och Higgins är lika finfin som alltid. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Precis en sån utflykt var det, det är hans torp vi inspekterade. :0)