2010-05-31

Dragkedjor och mat

När jag kom ut till bilen med mina veckohandlingsväskor så upptäckte jag att det blivit något fel på dragkedjan till fleecetröjan jag hade på mig som jacka.
Jag lät det vara tills jag kommit hem och packat upp varorna, men ska det behöva bli så här? Jättebesvärligt var det att få ordning på det, och vilken tid det tog! Det hade nästan varit snabbare att klippa bort hela dragkedjan, men då hade jag ju varit tvungen att sy dit en ny och det vet jag inte hur man gör. Eller så hade jag kanske kunnat fixa det med silvertejp.

Sen visade jag ju bild förra veckan på en rabarberpaj som tog sig hit för att bli uppäten. Det kom hit en annan sak också, fast den trillade ner i påsen mina nya skor låg i när jag kom från skoaffären i fredags till mina föräldrar för att hämta Higgins som varit där ett par timmar.

Det som kom hit då var en sorts efterrätt som mamma brukar göra, en rabarbermousse eller vad det nu kan heta. Den kom hit i den fina lilla dessertskålen i glas, och nu var den diskad så när jag gick till mina föräldrar  för att hämta Higgins  som varit där när jag var och handlade bar jag med mig skålen med innehåll genom källargången. Det är hundmat i påsen, Higgins äter kvällsmat vid halv fyra ungefär och det var klockan när jag gick över till mina föräldrar. Genom att ta med maten så höll den Higgins sysselsatt när jag pratade en stund med mamma och pappa innan Higgins och jag gick ut på promenad. Så nu har ni bildbevis på att jag faktiskt tar med mig saker till mina föräldrar när jag går dit!

Någon skojade

Nä, den där ryssvärmen tror jag nog inte på. Nu har det precis börjat störtregna. Fast det kan ju förstås vara varmt även om det regnar.

Undrar om det är sant

Solen skiner idag och jag såg inga svarta moln någonstans, så kanske har tidningarna rätt när de nu skriver att ryssvärmen äntligen är tillbaka. Inte för att det kändes jättevarmt, men jag behövde i alla fall inte ha tumvantar på mig. Nackspärren från igår känns lite fortfarande men verkar vara på väg att försvinna. Kanske kan jag tappa bort den i affären när jag åker och veckohandlar om ett tag!

Sommar (148 av 365)

Juni har ju inte ens börjat än, och det tycker jag är den första sommarmånaden, men de här blommorna såg så somriga ut att det får bli min tolkning av temat sommar.

2010-05-30

Hela dagen...

... har jag haft nackspärr och nu är jag trött på det. Jag tänker gå och lägga mig och imorgon bitti vill jag att den är borta. Har precis kollat upp att dokumentären "Löftenas land" jag hamnade i på Kunskapskanalen för ett par minuter sen finns på SVTPlay så jag behöver alltså inte gräma mig över att ha missat den. Då är det alltså bara att gå och lägga sig och hoppas att nackspärren är borta när jag går upp imorgon.

Grön (147 av 365)

Granen är grön, faktiskt grönare än vanligt nu när de nya granskotten kommit.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

Det var visst samma som förut

Imorse hittade jag en tappad sko igen. Fast sen kom jag på att det nog är samma tappade lilla sko som jag hittade här. Det är bara någon som flyttat på den.

Blev de avundsjuka?

Att ta bilder på harar som skuttar runt i parkerna brukar inte vara det lättaste. Bästa bilderna jag någonsin tagit på en hare tog jag igår morse när det låg en i en rabatt och försökte se ut som blommorna.
Idag när Higgins och jag var nästan hemma fick jag se något på avstånd bland träden. Innan det rörde på sig tänkte jag väl inte så mycket på det, men så såg jag en rörelse och då trodde jag det var en katt. Sen var det mer som började röra sig och då såg jag att det var harar. Klickar ni upp bilden stor ser ni kanske lite bättre att det är något litet där mellan träden.
Jag kom ända fram till stängslet som syns på översta bilden, och där ställde jag mig och började fotografera. Hararna skuttade runt och ett tag verkade de leka eller göra någon sorts ringdans. Higgins låg på gräsmattan bredvid mig och gjorde gräsänglar under tiden jag tog bilder på hararna.
Nu vet jag alltså vart hararna håller till på söndagar. Nog för att jag gått förbi här många söndagar förut - andra dagar också för den delen - och visst har jag sett någon enstaka hare skutta fram över gräsmattan men idag var det ju rena rama stormötet. När hararna nu inte verkade ha något emot att vara med på bild så filmade jag en snutt också.

2010-05-29

Eftermiddagsbilder

Ni fick ju i förra inlägget se bilder från Higgins och min morgonpromenad, nu blir det ett par bilder från eftermiddagen. Istället för att vara ute på äventyr med Higgins var jag ute på äventyr med pappa, och Higgins fick tillbringa eftermiddagen med mamma.

Förra året blev ångslupen Gerda k-märkt av Sjöhistoriska museet, och idag var det dags att överlämna plaketten. Det hela gick av stapeln ute i Näshulta vid kyrkbryggan så det var dit pappa och jag åkte för att vara med om den händelsen. Gerda är alltså en ångbåt, och hon byggdes 1865 vilket gör henne exakt 100 år äldre än mig. Med andra ord måste det betyda att jag kommer att få vänta 100 år till innan jag blir k-märkt.
När plakettöverlämnandet var avklarat så gick vi och tittade lite i omgivningarna runt kyrkan och sjön och tog lite bilder på klockstapeln och lite blommor och sen åkte vi hem igen. Jag gick och hämtade Higgins för en promenad under tiden pappa åkte och köpte tårta. Mina föräldrar hade nämligen koll på att dagens namnsdag var Yvonne. Man ska ta alla chanser till att äta tårta. Imorgon är det mors dag, och då blir det nog också tårta.

Morgonbilder

Tänkte ni skulle få se lite bilder från promenaden Higgins och jag tog imorse. Det var en ovanligt spännande och händelserik promenad. Eller det var den kanske inte, men man har ju inte roligare än man gör sig, så nu bestämmer jag att det var en spännande och händelserik promenad.
Dammluckorna vid Tunafors fabriker står på vid gavel. Det är ingen vanlig syn, men det är ju vattenståndet i Hjälmaren som bestämmer hur mycket luckorna måste vara öppna.
När vi kom ner till Stadsparken fick jag på avstånd se en andmamma med sina små ungar vandra runt på gräset, men de hann ner i vattnet innan Higgins och jag kom tillräckligt nära för att fota. De här ungarna var rätt små så de är nog relativt nykläckta gissar jag på.
När vi skulle gå därifrån fick jag se att det låg en hare bland blommorna i rabatten vi gick förbi. Där låg den stackaren och försökte smälta in i omgivningen, men det gick ju inte helt bra eftersom jag alltså fick syn på den och kunde ta bilder. Så nära en hare har jag nog aldrig varit, den låg max tre meter ifrån mig och jag var lite orolig att Higgins skulle få syn på den, men han var upptagen av annat. När jag fotat färdigt och började röra på mig för att gå därifrån for haren upp som ett skott och rusade iväg. Normalt sett brukar ju harar rusa iväg så fort man närmar sig, att den här inte gjorde det direkt var nog att det var mer folk i rörelse runtomkring så den kanske inte var tillräckligt uppmärksam.
När vi fortsatte vår promenad bort mot Faktoriholmarna började himlen se oroväckande svart ut.
Det såg ut som om det hade räckt med stora stegen på brandkårens stegbil för att nå upp till molnen. Dammluckorna på Faktoriholmarna är också fullt öppna.
Det pågår en ungdomsfestival i stan den här helgen, och parkeringen bakom Rademachersmedjorna är avstängd för där har det ställts upp cykelramper och basketkorgar. De här bilderna är alltså tagna på morgonpromenaden, och då hade aktiviteterna inte kommit igång än, ungdomarna hade nog inte vaknat.

Man associerar ju det mesta man ser med olika saker, personer, dofter, känslor eller vad det nu kan vara. Numera så fort jag ser basketkorgar eller hör någon prata om basket eller läser ordet basket tänker jag genast på Lotten vars stora intressen är bokstäver och basket.

Nu ska i ge oss ut på tidiga kvällspromenaden och vem vet vilka spännande och oförutsedda saker som kommer att inträffa då.

Show Me Yours ... Värme

Veckans tema i fotoutmaningen hos whatthefuckdotcom är värme.
Jag väljer en bild från arkivet, närmare bestämt den 2 juli förra året. Vilken värme det var då! Det är sällan Higgins går så här nära fläkten, men här överraskade jag honom när han stod precis framför den för att få lite svalka.

Andras tolkningar av temat värme hittar du hos wtfdc.

Andra bloggare om , , , , , , .

2010-05-28

Det har löst sig

För ett par veckor sen fick jag lite problem med mina skor. Plötsligt när jag hade promenerat över en våt gräsmatta hade skorna blivit odammiga på vissa delar, och jag hade lite olika valmöjligheter om hur jag skulle lösa det hela.
Nu är problemet löst! Jag köpte helt enkelt nya skor idag, i samma stil som de gamla. Det är alltså nät på vissa delar av skon vilket förstås gör att det inte blir så varmt som det kan bli med heltäckande walkingskor. Dessutom behöver man inte knyta de här skorna heller, vilket är jättebra ifall man skulle råka glömma hur man gör en snygg rosett. De här fanns att köpa på Stadium för 399 kronor svilket jag tyckte var ett mer än helt ok pris. Mitt smutsiga förra par kostade nämligen över 700:- och årets upplaga av samma modell kostar 850:- såg jag i en annan affär. Skorna fanns även i någon mesig beige-grå färg som kanske var det som ansågs vara dammodellen, men det struntade väl jag i. Jag vill ha svarta skor, punkt slut. Kan väl hända att de blir gråaktiga av damm sen, men i grunden är de svarta och det är så jag vill ha det. Det som är orange hade jag väl kunnat vara utan, men det är så lite att det inte är totalt störande.
Att jag köpte nya skor idag har alltså absolut ingenting att göra med att de gamla är väldigt slitna efter drygt 2 säsongers promenerande i ungefär en mil om dagen, utan inköpet beror helt på att de gamla skorna var dammiga. Så det så!
Sen i den nya skoaffären i stan som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu köpte jag de här tofflorna att ha inomhus. (Om man klickar upp bilden stort syns det att jag inte stylade om hallen och dammsög innan jag tog bilden.) Bara 99 kronor och sitter som en smäck fast på fötterna. Jag har ett par andra tofflor som vare sig är smutsiga eller utslitna så egentligen skulle jag inte behöva köpa nya. Men problemet med dem är att man inte kan reglera hur hårt de sitter så jag måste ha minst ett par raggsockor på mig ovanpå ett par vanliga strumpor för att de ska sitta fast på fötterna, och den här årstiden känns det lite varmt.

Viktigt?

Det uttrycks chock, förvåning och avgångskrav och talas om flopp och ges krishjälp och väldigt många har visst lösningen på hur detta kunnat undvikas. Men det är ju förstås inte någon krigssituation, naturkatastrof eller liknande det gäller, utan en tävling (?) i musik.  Jättekonstigt.

2010-05-27

Under ytan

Soligt och fint på morgonpromenaden, men inte speciellt varmt ändå. Det här är en vy jag ofta fotar eftersom jag gillar speglingar i vatten och beroende på hur ljuset är och om det är moln eller ej så ser det ju inte alltid likadant ut. Eskilstunaåns yta ser rätt lugn ut, men det är ganska strömt. Nu i år mer än vanligt eftersom vattenståndet i Hjälmaren är ovanligt högt, och det är alltså därifrån vattnet kommer. Inne i stan innebär det att dammluckorna är öppna för fullt borta vid Tunafors fabriker, och härinne i centrum. Husen man ser i bild ligger på Faktoriholmarna, och ungefär mitt i bild längst bort är dammluckorna fullt öppna. Det är förresten där jag filmade Higgins häromdagen på vår morgonpromenad.

Oj, vilken tur

Alldeles nyss blev jag lite orolig, det började låta väldigt konstigt om datorn så jag trodde den höll på att braka ihop. Sen kom jag på att ljudet inte kom från datorn. Det var någon av grannarna som dammsög.
På tal om grannar, det här var ju en ovanlig(t) ilsken granne.

- - -

Sen ett tv-tips om du är intresserad av hundar. Dokumentären "Geniet hunden" som gick på SVT2 igår, om du inte såg den så ligger den ute här på SVTPlay.

På promenad

Löv ( 146 av 365)

Lönnlöv med näsor på tillväxt.

2010-05-26

Klargörande

Ja, det kanske är bäst att klargöra, den här rabarberpajen som kom på tillfälligt besök tog sig självklart inte hit av sig själv. Det var mamma som kom över med den, hon hade testat något nytt recept och ifall hon och pappa skulle tycka resultatet blev äckligt fick jag en bit. Eller något sånt. Samma sak hände igår, fast då var det pappa som kom över med ett par minirabarberpajer.Verkligen jättejobbigt att bo så nära sina föräldrar eftersom man tvingas äta rabarberpaj och ibland andra nybakade saker som de inte vill äta själva. De säger visserligen varje gång jag får något att "ge den ena till Higgins" eller "det här får Higgins och du dela på", men Higgins är ju inte till mycket hjälp, han sover ju varenda gång jag viskande frågar om han vill ha. Och man ska ju inte väcka den björn hund som sover. Då kanske den vill ha rabarberpaj, och det får den ju inte äta.

Sen ifall någon undrar, självklart går jag över till mina föräldrar ibland, och jag brukar också ha med mig något. Det jag brukar ta med mig är Higgins, och när jag sett till att han kommit in ordentligt brukar jag gå därifrån och komma tillbaka några timmar senare och hämta honom.

Just ja, de där minirabarberpajerna mamma hade bakat igår gjorde hon efter ett recept jag hittade på nätet för något år sen. Jag hade absolut ingen baktanke när jag gav det till henne, men hon och pappa känner fler människor som har rabarber i sin trädgård än vad jag gör så jag tyckte det var passande.

Titta vem som kom på tillfälligt besök!

Den här rabarberpajen kom och ringde på dörren för att göra ett tillfälligt besök hemma hos mig. Besöket kommer att vara till ända när jag äter upp pajen, vilket kommer att bli om kanske en timme eller så. Först ska jag äta min kvällsmat bestående av vit sparris inlindad i skinka och ost, det står just nu och gratineras i ugnen och ska egentligen serveras med kokt potatis och hollandaisesås. Eller ska och ska, man får väl göra som man vill men det är så jag fått den serverad av min kompis Heike i Tyskland. Idag blir det ingen potatis och sås utan bara någon sallad. Men sen ska jag alltså göra slut på mitt tillfälliga besök tillsammans med glass. Nu har jag inte tid att sitta här längre, maten är klar och jag måste bänka mig i tv-soffan för alldeles strax börjar ju Poirot!

Gulligt (145 av 365)

Titta vad gulligt! Jag tror de här 12 ungarna var alla just här, det verkade som om mamman ropade fram dem när hon såg att jag fotade. Kanske är det ett andungedagis, för några av ungarna var lite större än de andra och borde väl då vara äldre.
Utmaningen är "365 foton 2010".

Vad andra bloggar om , , , , , ,

2010-05-25

Jo-jo (144 av 365)

Jag visste väl att jag hade min gamla Kalmartrissa kvar någonstans. Idag tittade jag i en låda där jag letat tidigare för att kunna fota jojo-temat, och plötsligt så låg den där.


Här hittar du länkar till övriga deltagare i "365 foton 2010".

Maskrosor och vatten

Igår var det sol men blåsigt och inte speciellt varmt, men alla promenader tog vi oss ändå runt på utan att bli blöta. Higgins hittar oftast intressanta saker att undersöka på våra promenader, i alla fall så länge det inte regnar och är allmänt obehagligt väder. Då vill han helst inte gå ut alls.
Igår kväll gick promenaden bland annat över Strömsholmen, och där fastnade Higgins bredvid några maskrosor. Exakt vad det var som var så spännande just där har jag ingen aning om, ett tag trodde jag han fastnat med nosen i superlim, men till slut kunde vi gå i alla fall.

Idag var morgonpromenaden gråmulen, lite kylig och så började det komma regndroppar också vilket kortade av vår promenad ordentligt. Inte ens maskrosorna vi gick förbi hade lust att visa sig, alla var helt igenstängda som den här. Misstänker att det är likadant nu när det snart är dags för eftermiddagspromenaden. Det har regnat mest hela tiden sen vi kom in från morgonpromenaden och jag tror det regnar än. Men man får väl vara glad att det bara är lite regn, vi har ju i alla fall inte översvämning på grund av trasiga vattenrör som de har i Sundsvall.

2010-05-24

Översvämning

Det är inte varje dag man ser en översvämmad brygga. Eller om den kanske är trasig, vad vet jag. Den vattentäckta delen är en plats där det brukar stå fiskare, men det verkar inte vara något bra ställe att stå och fiska på nu. Speciellt inte som ån är rätt så ström. Undrar om undervattensläget beror på ovanligt mycket vatten eller om något helt enkelt gått sönder. Det finns bävrar i ån - inte för att jag sett någon just där men jag vet att de finns - så kanske de blivit sura på bryggan och bestämt sig för att knapra lite på eventuellt stöttande pålar under vattnet? Det var ju en kille uppe i norra Sverige som blev biten i benet av en bäver för ett tag sen, så vem vet, här i Eskilstuna kanske de nöjer sig med att tugga på bryggor.

Väder (143 av 365)

Väder har vi ju varje dag, igår kom det några riktiga störtskurar, men som tur var så var vi inte ute och promenerade då. Värmen vi hade i förrgår var som bortblåst men man får ju se det positivt. Det var ju inte snöstorm i alla fall.

Övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" hittar du länkar till här.

Temalistan i utmaningen finns här, och där gör jag klickbara länkar vartefter jag klarar av ett tema. Man får ju också göra ett antal egna teman, men det har jag inte gjort några än.

Redskap (142 av 365)

Gräsmattan framför Sundbyholms slott var fylld med jordbruksredskap.

2010-05-23

Kanske var det enklare

Sen någon vecka tillbaka sitter det såna här skyltar uppsatta i de flesta av de parker vi promenerar genom dagligen. (Klicka på bilden så kan ni nog läsa texten.) Det har startats en kampanj för att folk ska cykla mer, och ett steg är då att tillåta att folk cyklar genom parkerna på lite fler ställen. Fast jag har då inte märkt någon större skillnad på antal cyklister. Enda skillnaden är att jag inte kan säga åt folk att de inte får cykla mitt bland de gående, och trots att det står på skyltarna att fotgängarna kommer i första hand i stadens parker far många cyklister fortfarande fram som dårar utan att ta någon som helst hänsyn. På något vis får jag känslan av att det var lättare att tillåta cykling genom parkerna än att få stopp på de som redan cyklat där fast man inte fått göra det. Nu väntar jag bara på att de ska tillåta att man cyklar på trottoarerna också plus att man får åka moped överallt, även på trottoarer och gångvägar. Då behöver jag inte skälla på dem heller.

Forntida (141 av 365)

Sigurdsristningen ute i Sundbyholm är forntida. Den är dessutom hemskt svår att fota.
(Kan vara idé att klicka upp bilden i större format!)

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

Avslöjad

Igår morse när Higgins och jag nästan var hemma efter morgonpromenaden var den en som smög på oss. Men jag avslöjade honom.

2010-05-22

Fått fnatt

Nä, nu tror jag ordverifieringen fått fnatt igen.

Show Me Yours ... Streck/linjer

Ny vecka och ny Show Me Yours hos wtfdc. Veckans tema är streck/linjer. Higgins och jag borde gått på en viss typ av streck och linjer när vi gick över den här vägen imorse, men det gjorde vi inte. Vi fuskade eftersom det inte var några bilar ute och körde just då. I alla fall inte där vi gick.

Vad andra som antagit utmaningen tänkt på för sorts streck och linjer får ni kolla in här via wtfdc.

Tydligt skyltat

Bbq signs, originally uploaded by Yvonne E.
Här ser man precis vad som gäller.

2010-05-21

Mellan hägg och syren

Nu har det blivit mer försommaraktigt än våraktigt, och här i Eskilstuna verkar vi vara mellan hägg och syren.


Nu är det inte bara några knoppar på häggen som slagit ut, nu är hela träden fulla av blommor och det doftar otroligt gott när man går förbi. Doften känns på långt håll!

För ett par dagar sen så fick jag se att syrenerna runt om i stan börjar knoppas, och vi har ju haft soligt och varmt vilket gjort att nu går det undan.
Här står det både vita och lila syrener bredvid varandra - klicka på bilden så syns det bättre - och de är delvis skuggade av större träd så det går kanske lite långsammare med blomningen. Men om någon eller några dagar så blommar det nog för fullt. 

Skog (140 av 365)

Ibland ser man inte skogen för bara träd.

Länkar till övriga deltagare i "365 foton 2010" finns här.

Spärra in mig

Ok, nu är det en hel del år kvar, men om jag vid 62 års ålder nämner något om att vilja ha barn, kan någon vara snäll och se till att tvångsinta mig på närmaste slutna psykinstitution! Någon borde ha tagit sitt ansvar och gjort det för den här kvinnan.

Solglasögon (139 av 365)

Nu har det ju varit soligt och varmt några dagar så mina solglasögon har kommit till nytta. De ser kanske lite stora och klumpiga ut, men det är meningen. Jag har dem nämligen ovanpå mina vanliga glasögon eftersom jag annars ser ungefär lika bra som en fladdermus. Under många år använde jag linser, och då gick det ju bra med vanliga solglasögon, sen slutade jag med linser och gick och kisade så fort det blev sol. Jag hade ett tag såna där solglasögon man sätter fast på vanliga glasögonen, men efter några glasögonbyten passade de inte. Dessutom var det alltid sånt bestyr så fort man skulle använda dem. För ett par år sen fick jag tips om "vanliga" solglasögon som är gjorda för att kunna använda utanpå sina vanliga glasögon. Helt perfekt! Det är liksom en skyddande kant på ovansidan av bågen och på sidorna så det kommer inte in sol i ögonen någonstans. Enda problemet är att det ibland blir jättesuddigt när jag har glömt att putsa både mina vanliga glasögonen och solglasögonen...

Övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns det länkar till här.

Konstiga möten

När jag läste den här funderingen hos wtfdc kom jag att tänka på en morgon för kanske 2-3 år sen. Klockan var strax efter 7 på morgonen och Higgins och jag gick vår lilla morgonrunda runt närmsta park innan jag skulle lämna honom hos mina förädrar för dagen och sticka iväg till jobbet. Det var nog ungefär den här tiden på året också, eller om det kanske var lite längre fram på sommaren. I alla fall, bäst som vi traskade runt där så kom en man cyklande på cykelvägen. Inget konstigt med det, förutom då att han i ena handen hade en lie.

Det kändes ju lite oväntat att möta liemannen på cykel sådär på morgonkvisten, men han cyklade vidare. Mina jobbarkompisar fick sig i alla fall ett gott skratt när jag berättade om mötet, och sen började vi fundera hur det hänger ihop egentligen. Vi har en knivlag som gör att man inte får bära kniv hursomhelst, men att cykla runt med en lie, undrar om lagstiftarna tänkt på det? Förresten har jag sett liemannen ett par gånger till, men han har bara cyklat förbi då också.

Grönsaker (138 av 365)

En liten skål med grönsaker bestående av olika sorters tomater, gurka, rödlök och zucchini toppat med lite olivolja, några droppar citron och flingsalt.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

2010-05-20

Återanvändning

Recycling , originally uploaded by Yvonne E.
Om man skulle råka sitta sönder en stol hittade jag ett bra tips på vad man kan använda resterna till när jag var ute vid Sundbyholm förra veckan. Vill man vara helt säker på att ingen ska använda stolen kan det kanske vara en bra idé att plantera en kaktus eller någon annan växt som är obehaglig att sitta på.

Spion

Ibland smyger Higgins på grannarna. Jag tror att de på balkongen bredvid har katt. Sen brukar han stå och titta på grannarna nedanför när de grillar. Ohyggligt spännande om man frågar Higgins. Just nu ligger han och stöttar upp dörrposten in till rummet jag sitter i. Inte för att jag tror det behövs, den verkar stabil, men man vet ju aldrig.

2010-05-19

Persikoträd

Inne på gården som hör till huset jag bor i finns två persikoträd. De står snett nedanför min balkong, och det är mina grannar i lägenheten under som planterat träden. Första gången jag fick veta att det var persikor trodde jag att de skojade, inte kan man odla såna i Sverige! Men, nu flera år senare så har jag sett att det visst går. De blir förstås inte lika stora som persikor man kan köpa i affären, men smaken är det inget fel på. Nu börjar träden fyllas av blommor, så det ska bli roligt att se om det blir mycket frukt framåt sensommaren.

Om de vill ha det så ska de väl få göra så

Om nu kronprinsessan Victoria vill bli ledd till altaret av sin pappa när hon ska gifta sig i juni kan hon väl få det utan bråk! Jag tror inte att symboliken är tänkt så som kyrkan och många andra anser, vilket är att kvinnan skulle vara någon sorts ägodel som överlämnas från en man - pappan - till en annan man - blivande maken. Mer moderna än så tror jag nog att de är. Jag tror att det är som hovet menar, att symboliken är att det är nuvarande monark som för fram tronföljaren, och detta har faktiskt inte hänt tidigare eftersom den kvinnliga tronföljden inte är lastgammal. En annan förklaring om hur hovet kan ha tänkt som jag hörde var att innan Victoria och Daniel sagt ja till varandra framför prästen så är Daniel en "vanlig" undersåte och i rang står då Victoria högt ovanför honom. Alltså kan de inte gå in tillsammans i kyrkan. Gammalmodigt tänkt, javisst, men monarkin är en gammal institution. Gläds åt bröllopet istället för att tjafsa över en småsak. Det står ju tydligen inte ens i Kyrkohandboken hur ingången till en vigsel ska göras så vad bråkar de om.

På tork (137 av 365)

Här hänger det på tork.

Länkar till andras tolkningar av temat finns det länkar till här.

Från kvällspromenaden igår



Higgins ville visa vilka fina blomsterlådor det står här vid ån nedanför Kyrkans hus. Om han kunnat hade han gjort en svepande gest med framtassen och sagt "titta så fint".

När vi kommit ytterligare en bit på promenaden fick jag se ett andpar med en ensam unge ute på ån. Det såg jätteroligt ut, mamman och pappan - förmodar jag - simmade det snabbaste de kunde mot strömmen, och den stackars andbebisen som nog inte var gammal pep och gjorde sitt yttersta för att hinna med. Den liksom försökte springa på vattenytan. Hoppas den kom ikapp och fick vara med sina föräldrar sen.